Απειλεί ξανά η Τουρκία την Ελλάδα για τους 8 στρατιωτικούς

Απειλεί ξανά η Άγκυρα για τους «οκτώ»: «Θα νιώθουν την ανάσα μας στον σβέρκο τους»
Ενημερώθηκε: 21/09/18 - 22:25

Νέες απειλές εκτόξευσε η Άγκυρα, μέσω του εκπροσώπου της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν, σχετικά με τους «γκιουλενιστές», κάνοντας και έμμεση αναφορά και στους οκτώ αξιωματικούς που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Καλίν, «κάποια στιγμή θα συλληφθούν από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες»

"

«Οι επιχειρήσεις των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών και των Ενόπλων Δυνάμεων στο εξωτερικό, θα συνεχιστούν με την ίδια αποφασιστικότητα. Όσοι έχουν διαπράξει εγκλήματα εναντίον της Τουρκίας, να ξέρουν πως και σε έναν χρόνο και σε 5 χρόνια, θα βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και θα τιμωρηθούν. Η Τουρκική Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει να πάρουν ανάσα στα μέλη του FETO. Όλοι τους θα νιώθουν την ανάσα της Τουρκίας στον σβέρκο τους», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου.

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2018, η τουρκική εφημερίδα «Sabah» ανέφερε ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, η ΜΙΤ δηλαδή, επί της ουσίας γνωρίζει την τοποθεσία, όπου βρίσκονται οι οχτώ Τούρκοι αξιωματικοί, οι οποίοι διέφυγαν στην Ελλάδα, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2016.

Μάλιστα στο δημοσίευμα αναφερόταν ότι σε 24ωρη βάση υπάρχουν 200 άτομα που ασχολούνται με τη φύλαξη των «οχτώ» και ειδικότερα γίνεται λόγος για Αμερικανούς πράκτορες, μέλη της ΕΥΠ, Έλληνες αστυνομικούς και ελεύθερους σκοπευτές.

Παράλληλα, υποστήριζε ότι το μηνιαίο κόστος προστασίας των οκτώ Τούρκων αξιωματικών φθάνει το ένα εκατομμύριο δολάρια.

Η εφημερίδα «Sabah» ανέφερε μάλιστα ότι οι αξιωματικοί πρόδωσαν στην Ελλάδα μυστικά του τουρκικού στρατού.