Απίστευτο περιστατικό: Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ζήλεψε τον κακό Σκρουτζ! 

Απίστευτο περιστατικό: Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ζήλεψε τον κακό Σκρουτζ!
Ενημερώθηκε: 07/12/18 - 21:53

Τέλος εποχής σήμερα για την Άνγκελα Μέρκελ, που μετά από 18 χρόνια παρέδωσε την προεδρία των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), στην καλή της φίλη,  Άνεγκρετ Κραμπ – Καρενμπάουερ, που με ποσοστό 51,7% επικράτησε των δύο άλλων υποψηφίων (και πρώην υπέρμαχων του Grexit) που στήριζε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε ένα εντυπωσιακό συνέδριο όπου παραβρέθηκαν 1.001 σύνεδροι, 1.000 επίσημοι προσκεκλημένων και 1.600 δημοσιογράφων, η Γερμανίδα καγκελάριος εμφανώς συγκινημένη παραχώρησε την προεδρία, σε μια κατάμεστη αίθουσα, στην οποία όλοι την αποθέωσαν με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα περίπου 10 λεπτών.

Όλοι; Όχι ακριβώς αφού μέσα στην αίθουσα βρέθηκε ένας άνθρωπος που δεν μπορούσε να κρύψει την αμηχανία του, αφού παλαιότερα η Μέρκελ ήταν αυτή που τον κέρδισε στην μάχη της προεδρίας του κόμματος, ενώ σήμερα είδε τους εκλεκτούς να χάνουν από την υποψήφια που στήριζε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Ο κύριος αυτός δεν ήταν άλλος από τον...

1

Ναι σωστά μαντέψατε, όλοι αποθέωναν την Άνγκελα Μέρκελ, εκτός από τον κ.Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που ζήλεψε την δόξα του στριμμένου Σκρουτζ, του «κακού» του παραμυθιού του Ντίκενς, που μισούσε τα Χριστούγεννα.

Ο κ.Σόιμπλε, λοιπόν παρακολουθούσε μόνος όλους τους άλλους να χειροκροτούν την μεγάλη του αντίπαλο και όπως φαίνεται ούτε αυτόν τον έχει αγγίξει το πνεύμα των Χριστουγέννων, που πλησιάζουν και ας είναι ίσως η αγαπημένη γιορτή των Γερμανών. Ο πρώην «τσάρος της οικονομίας και νυν πρόεδρος της Γερμανικής Βουλής,  ούτε καν μπήκε στον κόπο να χειροκροτήσει χλιαρά, έστω για τυπικούς λόγους

Και ύστερα λέμε ότι δεν υπάρχει πολιτικός πολιτισμός, μεταξύ των Ελλήνων πολιτικών...

Δείτε το βίντεο: