Τέλος εποχής για Μέρκελ - Η Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ νέα πρόεδρος του CDU

Τέλος εποχής για Μέρκελ - Η Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ νέα πρόεδρος του CDU
Ενημερώθηκε: 07/12/18 - 18:38

Τέλος εποχής μετά από 18 χρόνια για την Άνγκελα Μέρκελ, που αποχώρησε από την ηγεσία του κόμματος της, παραδίδοντας το «δαχτυλίδι» της διαδοχής, στην εκλεκτή της Άνεγκρετ Κραμπ – Καρενμπάουερ, που επικράτησε των δύο άλλων υποψηφίων, οι οποίοι είχαν την στήριξη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Και αυτή ήταν μια ακόμα ήττα για τον πρώην «τσάρο» της γερμανικής (αλλά και ευρωπαικής) οικονομίας, που έχασε την ευκαιρία να «εκδικηθεί» την Μέρκελ, που του είχε στερήσει παλιότερα την προεδρική καρέκλα του κόμματος.

Με 517 ψήφους και ποσοστό 51,75% η Άνεγκρετ Κραμπ – Καρενμπάουερ αναδείχθηκε στον β’ γύρο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU). Ο Φρίντριχ Μερτς έλαβε 482 ψήφους και ποσοστό 48,2%.

1

Ψήφισαν 999 σύνεδροι, δεν υπήρχαν άκυρα και αποχές και για την εκλογή απαιτούνταν τουλάχιστον 500 ψήφοι.

Η Καρενμπάουερ μονομάχησε με τον Φρέντριχ Μερτς. Όπως αναμενόταν, οι δυο τους πήραν τις δύο πρώτες θέσεις μετά την πρώτη ψηφοφορία αφήνοντας στην τρίτη τον Γενς Σπεν ο οποίος συγκέντρωσε μόλις 157 προτιμήσεις Αυτές όμως οι 157 ψήφοι αναμένεται να κρίνουν τον τελικό αποτέλεσμα

 

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα στο συνέδριο του CDU, επικράτησε μεγάλη συγκίνηση κατά την ανακοίνωση της καγκελαρίου, για την απόφαση της να αποσυρθεί  και η «σιδηρά κυρία» της Ευρώπης λύγισε.. αφού με δάκρυα στα μάτια, δέχθηκε επί σχεδόν 9,5 λεπτά το παρατεταμένο χειροκρότημα των συνέδρων.