Βουλευτής του Ερντογάν απειλεί να κάνει την Αγιά Σοφιά τζαμί!

Βουλευτής του Ερντογάν απειλεί να κάνει την Αγιά Σοφιά τζαμί!
Ενημερώθηκε: 08/12/17 - 11:26

Με τον Ταγίπ Ερντογάν να βρίσκεται στην Ελλάδα και μετά το προκλητικό του… show χθες Πέμπτη κατά τις επισκέψεις του σε Προεδρικό Μέγαρο και Μέγαρο Μαξίμου, οι βουλευτές του κόμματος του Τούρκου προέδρου, αποδεικνύουν πως κινούνται στην ίδια γραμμή που ακουμπάει τα όρια γραφικότητας. Τώρα επέστρεψαν οι συνηθισμένοι πλέον «λεονταρισμοί» με επίκεντρο την Αγιά Σοφιά στη Κωνσταντινούπολη.

Γνωστό πλέον το έργο, καθώς μόλις στριμώχνεται το καθεστώς του «Σουλτάνου» κάποιος θα επανέλθει με την γνωστή απειλή για μετατροπή της σπουδαιότερης εκκλησίας σε τζαμί. Αυτή τη φορά, ήταν η σειρά του Τούρκος βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Σαμίλ Ταγιάρ, να δείξει πόσο αμετροεπής και ανιστόρητος είναι. Σε μήνυμά του στο twitter, o Ταγιάρ επέμεινα στα περί «αναθεώρησης» της Συνθήκης της Λωζάνης, που ζήτησε ατυχώς ο Ταγίπ Ερντογαν, για να εισπράξει μια καθολική άρνηση από τον Προκόπη Παυλόπουλο και τον Αλέξη Τσίπρα, όσο και από τις Βρυξέλλες και την Ουάσινγκτον. 

ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΟ ΑΝΘΙΜΟ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι γείτονες ακολουθούν αυτή τη βρώμικη κι επικίνδυνη τακτική. Ιδίως μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, το καθεστώς Ερντογάν επιμένει με τρόπο εμφατικό αλλά και άκρως προκλητικό να επιθυμεί να διαδραματίζει ρόλο «γενικού δερβέναγα» τόσο στο Αιγαίο όσο και στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου, θέλοντας να έχει τον τελικό λόγο σε όλα, ακόμη και στο ζήτημα των θρησκευτικών ελευθεριών.

ΜΥΡΙΖΕΙ ΜΠΑΡΟΥΤΙ Η ΘΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Μάλιστα, ο Τούρκος βουλευτής δεν δίστασε να γράψει στα… παλαιότερα των υποδημάτων του τις διεθνείς συνθήκες και να εγείρει ζήτημα θρησκευτικών ελευθεριών. Έγραψε ο Ταγιάρ στο twitter: «Ας αρχίσουμε κι εμείς να ανοίγουμε την Αγία Σοφία τις Παρασκευές για προσευχή. Και άσε τους να παίζουν μετά την Τrumpέτα».