Επίσκεψη Ερντογάν: Μπαρούτι μυρίζει η Θράκη - Ανησυχία για νέο εθνικιστικό σόου του Σουλτάνου

 
Επίσκεψη Ερντογάν: Μπαρούτι μυρίζει η Θράκη - Ανησυχία για νέο εθνικιστικό σόου του ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ

Ενημερώθηκε: 08/12/17 - 07:56

Επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα: Τη Θράκη επισκέπτεται σήμερα ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ως προστάτης των «ομοεθνών» του όπως χαρακτήρισε χτες την ελληνική μειονότητα της Δυτικής Θράκης και όλα δείχνουν ότι θα έχουμε ένα ακόμη εθνικιστικό σόου, σε αντίθεση με ό,τι έχει συμφωνηθεί κατά τον προγραμματισμό της επίσκεψης.

Άλλωστε το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής έχει κάνει την κινητοποίησή του τις τελευταίες ημέρες και ευελπιστούν ότι θα κινητοποιήσουν έως 15.000 μειονοτικούς στη φιέστα υποδοχής.Εάν τελικά επαληθευτούν οι πληροφορίες για εισαγόμενους «κλακαδόρους» που θα έρθουν στην Κομοτηνή με ναυλωμένα λεωφορεία από την Αδριανούπολη, την Προύσα και την Κωνσταντινούπολη, τότε ο αριθμός θα αυξηθεί σημαντικά με την Τουρκία και τους εγχώριους πράκτορες της να πετυχαίνουν τον επικοινωνιακό τους στόχο τους.

Πούλμαν θα μεταφέρουν από μειονοτικούς χωριά δωρεάν μειονοτικούς στην Κομοτηνή ώστε η φιέστα να είναι όσο το δυνατόν πιο πολυπληθής.

Στον αντίποδα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας εναντίον της παρουσίας του Ταγίπ Ερντογάν στην περιοχή διοργανώνουν σύλλογοι και πολίτες. Ειδικά μετά μετά τις χτεσινές δηλώσεις Ερντογάν οι αντιδράσεις στη Θράκη έχουν πληθύνει. Ηχηρό μήνυμα προς τον Ταγίπ Ερντογάν να σεβαστεί την Ελλάδα στέλνουν με κοινή τους επιστολή και ο μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης με το δήμαρχο της πόλης.

Το σημερινό πρόγραμμα Ερντογάν:

11:15: Άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας και της συζύγου του, καθώς και της συνοδεύουσας αντιπροσωπείας στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος». Υποδοχή από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο και τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Αμανατίδη, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης.

12:10: Άφιξη στην Κομοτηνή. Επίσκεψη στο «Kirmahalle Cammi» από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

13:30-15:00: Γεύμα στο ξενοδοχείο «Chris and Eve Mansion».

16:00: Αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας Ερντογάν και της συζύγου του, καθώς και της συνοδεύουσας αντιπροσωπείας.

Αντισυγκέντρωση συλλογικοτήτων της Θράκης

Το κλίμα είναι βέβαιο πως θα είναι τεταμένο, καθώς, αντισυγκέντρωση στην επίσκεψη Ερντογάν στην Κομοτηνή, προγραμματίζεται για τις 11:30 το πρωί της Παρασκευής, στο κεντρικό Ηρώο (Σπαθί) της πόλης. Η πρωτοβουλία ανήκει στις 22 συλλογικότητες της Θράκης, που αντιδρούν στην επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ευαίσθητη περιοχή.

Μέτρα ασφαλείας 

Απαγορευτικές κορδέλες έχουν «κυκλώσει» το τζαμί Κιρ Μαχαλά της οδού Φιλιππουπόλεως, που θα προσευχηθεί ο Τούρκος πρόεδρος, καθώς η παρουσία ανδρών της αστυνομίας και της προσωπικής ασφάλειας του Ερντογαν, είναι έντονη.

"

Το δρομολόγιο που θα ακολουθήσει ο Ερντογάν στην Κομοτηνή αλλά και οι χώροι που θα κινηθεί ελέγχονται εξονυχιστικά από Έλληνες και Τούρκους αστυνομικούς.

Αυτοκίνητα απομακρύνονται, οι σταθμεύσεις οχημάτων απαγορεύονται, άντρες της προσωπικής ασφαλείας του κυκλοφορούν σε κάθε γωνιά της πόλης και κάνουν «φύλλο και φτερό» το ξενοδοχείο που θα γευματίσει και θα μιλήσει.

Προκλήσεις με φέιγ βολάν και «μαρκαρίσματα» σπιτιών

Την ίδια στιγμή το περιστατικό με το «μαρκάρισμα» -από αγνώστους- σπιτιών μουσουλμάνων της Κομοτηνής, πάνω στους τοίχους των οποίων σχημάτισαν με σπρέι σταυρούς, ερευνά η αστυνομική διεύθυνση Ροδόπης.

"

Στο συμβάν αναφέρθηκε και ο Τούρκος Πρόεδρος στη συνάντησή που είχε με τον Έλληνα ομόλογο του Προκόπη Παυλόπουλο.

Το βράδυ της Τετάρτης (6/12) άγνωστοι έριξαν φέιγ βολάν σε μουσουλμανικές συνοικίες της Κομοτηνής, τα οποία ανέγραφαν απειλητικά: «Σκέψου ξανά. Ο Ερντογάν θα φύγει, εσύ όμως θα είσαι και αύριο εδώ».

"

Εισαγόμενοι οπαδοί

Τις τελευταίες μέρες το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής και οι σκληροπυρηνικοί της μειονότητας, εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου «χιλιάδες μειονοτικών» να υποδεχτούν τον ... σουλτάνο.

Με τηλεφωνήματα, sms, mail και αναρτήσεις στα social media καλούνται οι μειονοτικοί της Θράκης, να δώσουν δυναμικό «παρών», στέλνοντας ταυτόχρονα και «μήνυμα» εντός και εκτός συνόρων και για το μέγεθος της μειονότητας αλλά κυρίως για την εθνική της ταυτότητα.

Ήδη έχουν ναυλωθεί λεωφορεία που θα μεταφέρουν κόσμο από μειονοτικά χωριά προς την Κομοτηνή για την υποδοχή Ερντογάν. Οι ιμάμηδες τζαμιών, που πρόσκεινται στους ψευδομουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης, γυρίζουν πόρτα πόρτα τα χωριά καλώντας τους μουσουλμάνους να συμμετάσχουν στην υποδοχή στο Κιρ Μαχαλέ της Κομοτηνής.

Καταλαβαίνετε λοιπόν μετά από όλα αυτά ότι τα παρατράγουδα δεν απέχουν και πολύ.