Εξοργισμένος ο Ιβανόφ από τη συμφωνία - Δύο λεπτά διήρκησε η συνάντηση με Ζάεφ - Ετοιμάζει διάγγελμα αργότερα

Εξοργισμένος ο Ιβανόφ από τη συμφωνία - Δύο λεπτά διήρκησε η συνάντηση με Ζάεφ - Ετοιμάζει διάγγελμα αργότερα
Ενημερώθηκε: 13/06/18 - 18:40

Σε άσχημο κλίμα καθώς διήρκησε μόλις δύο λεπτά έγινε η συνάντηση του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ με το Πρόεδρο της χώρας Γκεόργκι Ιβανόφ στα Σκόπια. Ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας κατέθεσε στον Πρόεδρο Ιβανόφ γραπτώς το κειμενο της συμφωνίας για το ονοματολογικό. Παρών στη συνάντηση και ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Αμέσως μετά το τέλος της ολιγόλεπτης συνάντησης, ακολούθησε ανακοίνωση της προεδρίας των Σκοπίων, στην οποία αναφέρεται:

«Ενημερώνουμε ότι η συνάντηση διήρκησε δύο λεπτά. Σήμερα ο πρόεδρος Ιβάνοφ θα απευθυνθεί στον λαό της ΠΓΔΜ».

Υπενθυμίζουμε ότι ο Γκ. Ιβανόφ είναι  ενάντια στην αλλαγή erga omnes και κατά της αλλαγής του Συντάγματος της χώρας.

Σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση των Σκοπίων σημειώνει ότι ο Ιβάνοφ «αποχώρησε από τη συνάντηση και αρνήθηκε να συζητήσει τα οφέλη αυτής της ιστορικής συμφωνίας».

«Ο Πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ και ο υπουργός Εξωτερικων Νικολά Ντιμιτρόφ προσπάθησαν να παρουσιάσουν και να συζητήσουν το περιεχόμενο της συμφωνίας με την Ελλάδα για το όνομα, αλλά ο Γκιόργκι Ιβανοφ αποχώρησε από τη συνάντηση και αρνήθηκε να συζητήσει τα οφέλη αυτής της ιστορικής συμφωνίας.

Από κει και πέρα, προτρέπουμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να ενωθούν και να υποστηρίξουν την ευημερία των πολιτών και την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Οι πολίτες επιτέλους έχουν την ευκαιρία να γράψουν ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της χώρας και κανείς δεν μπορεί να τους εμποδίσει να πάρουν τη σωστή απόφαση για το μέλλον της "Μακεδονίας" μας» αναφέρει η ανακοίνωση της κυβέρνησης των Σκοπίων.