Λαέρτης Βασιλείου: Σοκ με το εθνικιστικό παραλήρημα του... πρώην «αντιφασίστα» ακτιβιστή!

 
Λαέρτης Βασιλείου: Σοκ με το εθνικιστικό παραλήρημα του... πρώην «αντιφασίστα» ακτιβιστή!

Ενημερώθηκε: 04/12/18 - 22:57

Λαέρτης Βασιλείου: Ο ελληνοαλβανός ηθοποιός και σκηνοθέτης που κάποτε παρουσιάζονταν στην Ελλάδα ως μέγας «αντιφασίστας» και «κατατρεγμένος μετανάστης από την Αλβανία», που δέχεται επιθέσεις από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, πέταξε τη μάσκα του «αντιφασισμού» και έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο.

τις δήθεν αντιφασιστικές του απόψεις

Το πρόσωπο που έκρυβε πίσω από , πουλώντας «συντροφιλίκι» στους γνωστούς «αλληλέγγυους» του, αυτός ο... πάλαι ποτέ ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα και νυν ένθερμος Αλβανός «μεγαλοιδεάτης». Ο γνωστός -από τις δηλώσεις και όχι από το έργο του- καλλιτέχνης, δεν δίστασε μάλιστα, μέσω τηλεοπτικής του εμφάνισης, να καλέσει τους συμπατριώτες του σε «θυσία αίματος» για τη δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας»!

κοσμογονικές αλλαγές στη βαλκανική γειτονιά μας

Σίγουρα πολλοί πρώην σύντροφοι του πλέον θα πρέπει εάν όχι να ντρέπονται τουλάχιστον... να προβληματιστούν, την ώρα που αναμένονται και ενδεχομένως... να χτυπήσουν και τη δική μας πόρτα.

στοχοποιηθεί από την Χρυσή Αυγή

Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός ηθοποιός που κάνει καριέρα στην Ελλάδα, με καταγωγή από Αλβανό πατέρα και Ελληνίδα μητέρα, είχε, για επίμαχη παράσταση που είχε ανεβάσει το 2012, με τίτλο «Corpus Christi». Ενώ και σε πρόσφατη εμφάνιση του στην αλβανική τηλεόραση ο Λαέρτης Βασιλείου, υπερασπίσθηκε σθεναρά τις ενέργειες της αλβανικής αστυνομίας που οδήγησαν στον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα στις Βουλιαράτες, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, προκαλώντας μάλιστα με τους χαρακτηρισμούς του.

Ο κατά τα άλλα φιλήσυχος καλλιτέχνης Λαέρτης Βασιλείου έγινε πολεμοχαρής Αλβανός υπερπατριώτης

himara.gr

Σύμφωνα με άρθρο του : Ο σκηνοθέτης Λαέρτης Βασιλείου, προσκεκλημένος στην εκπομπή "360 μοίρες" του αλβανικού τηλεοπτικού σταθμού Ora News, προέβη σε μια δήλωση όχι τόσο συνηθισμένη, όταν είπε πως οι Αλβανοί πρέπει να είναι έτοιμοι να χύσουν το αίμα τους για την εθνική ένωση. Το θέμα της εκπομπής αφορούσε την ένωση της Αλβανίας με το Κόσοβο την οποία και αποκαλούν εθνική ένωση.

Διαβάστε το επίμαχο διάλογο:

Λαέρτης Βασιλείου: Εγώ νομίζω πως σήμερα, περισσότερο από άλλοτε είναι ιστορική στιγμή. Η εθνική ένωση είναι μία ανάγκη που μένει στάσιμη για πάνω από ένα αιώνα. Είναι ο καιρός ώστε οι Αλβανοί να το συνειδητοποιήσουν. Εάν θέλουμε την ένωση με το Κόσοβο, τότε ας ακολουθήσουμε ανθρώπους που διέπονται από αυτό το ιδεώδες. Ας τους παρέχουμε την στήριξη μας.

Δημοσιογράφος: Θα ήσουν σύμφωνος να πληρώνουμε έναν οικονομικό φόρο για την ένωση;

Λαέρτης Βασιλείου: Εγώ δεν πιστεύω πως πρέπει να καταβάλλεται φόρος. Κάθε νίκη επιτυγχάνεται με αίμα. Ο φόρος είναι πολύ λίγος. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να χύσουμε αίμα, εαν είναι αναγκαίο για αυτήν την εθνική ένωση. Ο φόρος είναι πολύ λίγος.

Ιλίρ Κούλα: Έχεις ιδέα εσύ πόσο στοιχίζει ένας πόλεμος; εάν χυθεί το αίμα, το αίμα από τον πόλεμο έρχεται.