Νέα πρόκληση Ακιντζί: Δεν πρόκειται να γίνουμε μειονότητα στην Κύπρο

Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί,συμπληρώνοντας τον Ερντογάν και βάζοντας στα μέτρα του το Κυπριακό
Ενημερώθηκε: 17/09/18 - 20:51

Συνεχίζει σταθερά τις προκλήσεις ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί,συμπληρώνοντας τον Ερντογάν.

Με αυστηρό ύφος διαμήνυσε την Δευτέρα ότι δεν θα επιστρέψει να γίνουν μειονότητα σε μια Κύπρο στην οποία θα κυβερνούν οι Ελληνοκύπριοι, πηγαίνοντας φυσικά ακόμα πιο πίσω τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, για τις οποίος τόνισε πως οι συνομιλίες δεν γίνεται να διαρκέσουν άλλα πενήντα χρόνια.

«Οι Ελληνοκύπριοι στο παρελθόν θεώρησαν ότι το νησί είναι μονάχο δικό τους, μάλιστα πέρα από αυτό επιχείρησαν να το ενώσουν με την Ελλάδα. Αυτό δεν ήταν δυνατό, άλλωστε και δεν έγινε», δήλωσε προκλητικότατα ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ 

 

Για τις διαπραγματεύσεις τόνισε: «Δεν θα πάρουμε μέρος σε μια διαδικασία με ανοικτό τέλος, η οποία δεν είναι επικεντρωμένη στο αποτέλεσμα. Δεν το λέμε μόνο εμείς, το ίδιο υπονόησε και η Γενική Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών. Τα Ηνωμένα Έθνη θέλουν πια να δουν ένα αποτέλεσμα».

Ο Βολκάν Μπόζκιρ ,πρόεδροw της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας, απο την πλευρά του τόνισε πως η Τουρκία στέκεται στο πλευρό του ψευδοκράτους και πως σε όλα τα προβλήματα θα ενεργούν από κοινού. «Η επιθυμία της ρωμαίικης πλευράς να τοποθετήσει τους Τουρκοκυπρίους σε καθεστώς μειονότητας παρατείνοντας τη διαδικασία, αποκαλύφθηκε με πολύ προφανή τρόπο», τόνισε και κατέληξε πως η συνύπαρξη Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων στη βάση της πολιτικής ενότητας είναι κάτι που επιθυμεί η Τουρκία.