Παγκόσμια πρωταθλήτρια καταγγέλει σεξουαλική κακοποίηση!

 
Παγκόσμια πρωταθλήτρια καταγγέλει σεξουαλική κακοποίηση!

Ενημερώθηκε: 08/02/18 - 19:32

Σάλος έχει προκληθεί από την καταγγελία της παγκόσμιας πρωταθλήτριας της κολύμβησης, Αριάνα Κούκορς ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον επί σειρά ετών προπονητή της, Σον Χάτσισον., όταν ακόμα ήταν ανήλικη κοπέλα.

προπονητή

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο δικηγόρος της Κούκορς, Μπομπ Αλαρντ, η 28χρονη, η οποία έχει αποσυρθεί από τις πισίνες, καταγγέλλει ότι σε ηλικία 16 ετών κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον επί σειρά ετών της, Σον Χάτσισον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Νέο σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης τεραστίων διαστάσεων!

Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «... μετά από χρόνια καταπιεσμένων αναμνήσεων πόνου και βασάνων, συνειδητοποίησε ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά», ενώ αποκαλύπτει ότι η αθλήτρια έδωσε κατάθεση στις αρχές, βάσει της οποίας εκδόθηκε ένταλμα έρευνας στο σπίτι του Χάτσισον. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Seattle Post Intelligencer", στην έρευνα αυτή εντοπίστηκαν ηλεκτρονικές συσκευές που ενδέχεται να περιέχουν αποδείξεις ότι ο Χάτσισον εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά αθλήτριες τις οποίες προπονούσε. Ο Αλαρντ κατηγορεί επίσης την κολυμβητική ομοσπονδία των ΗΠΑ ότι συγκάλυψε το σκάνδαλο, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν καταγγελίες για τη «δράση» του προπονητή ήδη από το 2011.

Η Κούκορς είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια κόσμου στα 200μ. μικτή ατομική, το 2009 στη Ρώμη, καθώς και στα 100μ. μικτή ατομική (σε 25άρα πισίνα), το 2010 στο Ντουμπάι. Συμμετείχε στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, όπου κατέλαβε την πέμπτη θέση στα 200μ. μικτή, ενώ εγκατέλειψε την ενεργό δράση το 2013.