Σκοπιανό: Η αποκάλυψη του ΥΠΕΞ των Σκοπίων για την ονομασία

Σκοπιανό: Η αποκάλυψη του ΥΠΕΞ των Σκοπίων για την ονομασία
Ενημερώθηκε: 12/01/18 - 20:04

Σκοπιανό: Μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο Reuters, έδωσε ο Υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Ντιμιτρόφ, και δεν γινόταν να μην αναφερθεί στο μείζον ζήτημα της ονομασίας.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, διαπίστωσε πως «υπάρχει η βούληση και από τις δύο πλευρές να προχωρήσουμε μπροστά». «Έχουμε μία τεράστια ευθύνη», κατανοώντας τις ανησυχίες της Αθήνας.

Σκοπιανό: «Όχι» Κ. Μητσοτάκη σε Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών

Και συμπληρώνει: «Είναι ξεκάθαρο πως η ταυτότητα είναι πολύ σημαντική για εμάς, Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να πείσουμε τους Έλληνες πως υπάρχει ένας σαφής διαχωρισμός μεταξύ της χώρας μας και μίας περιοχής της βόρειας Ελλάδας».

«Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος», τόνισε ο Σκοπιανός ομόλογος του Νίκου Κοτζιά, έπειτα από τη συνάντησή τους στην Ελλάδα.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι Αθήνα και Σκόπια έχουν συμφωνήσει να αναθέσουν σε ομάδες εργασίας, υπό τους Υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών, τις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Σκοπιανό: Θα γίνει δημοψήφισμα; - Πώς αντέδρασαν ο Κ. Μητσοτάκης, ο Π. Καμμένο και η Εκκλησία

Να σημειωθεί πάντως, πως ο εσωτερικός... πυρετός επί του θέματος φέρνει αντιδράσεις, όπως από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Πάνο Καμμένο και την Εκκλησία, σχετικά με τον όρο «Μακεδονία».