Στην Κύπρο η ελίτ του Ισραηλινού στρατού (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Στην Κύπρο η ελίτ του Ισραηλινού στρατού
Ενημερώθηκε: 03/11/18 - 05:07

Στην Κύπρο βρέθηκαν οι ειδικές αντιτρομοκρατικές δυνάμεις του Ισραηλινού στρατού στο πλαίσιο της άσκησης Νέμεσις. Οι στρατιωτικές δυνάμεις πραγματοποίησαν «ασκήσεις προσομοίωσης» στις ορεινές περιοχές του νησιού μας.

Αυτή ήταν η τρίτη κατά σειρά κοινή άσκηση τα τελευταία δυο χρόνια μεταξύ των δυο χωρών, με την τελευταία να διεξάγεται  στις περιοχές του Τροόδος.

Εκπρόσωποι του ισραηλινού στρατού ανέφεραν ότι η προσομοίωση αφορούσε «επιθέσεις» διαφορετικών τρομοκρατικών ομάδων. Στην επιχείρηση συνέδραμαν και οι ισραηλινές εναέριες δυνάμεις.

 

«Η μοναδικότητα της  φύσης αυτής της άσκησης είναι ότι παρουσιάζει  τακτικές, σωματικές και πνευματικές προκλήσεις στις δυνάμεις και είμαι υπερήφανος που οι στρατιώτες και οι διοικητές έχουν ανταποκριθεί σε όλα τα καθήκοντα με εξαιρετικό τρόπο», δήλωσε ένας ισραηλινός αξιωματικός.

Ο επικεφαλής της Κυπριακής Μονάδας Διεθνούς Συνεργασίας, κ. Αντώνης Χαραλάμπους, πρόσθεσε: «Πρόκειται για ένα σημαντικό εγχείρημα που καταδεικνύει τη συνεχιζόμενη συνεργασία μεταξύ του κυπριακού στρατού και του IDF τα τελευταία χρόνια», είπε προσθέτοντας «Οι στρατιώτες μας αποκτούν σημαντική εμπειρία σε κάθε κοινή άσκηση με τις μονάδες  του IDF, ειδικά στους τομείς της πολεμικής π τεχνικής και των τεχνικών μάχης. Είμαστε σίγουροι ότι η επιτυχημένη συνεργασία με τον IDF θα συνεχιστεί και στο μέλλον».

Στην Κύπρο η ελίτ του Ισραηλινού στρατού

ΠΗΓΗ: sigmalive.com