Τσαβούσογλου: «Κανένα νησί δεν παραχωρήσαμε στην Ελλάδα»

Νέα πρόκληση Τσαβούσογλου: «Κανένα νησί δεν παραχωρήσαμε στην Ελλάδα»
Ενημερώθηκε: 10/01/18 - 16:38

Στις επικρίσεις της τουρκικής αντιπολίτευσης απαντά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «Αναντολού».

Όπως υποστηρίζει, «επί διακυβέρνησης ΑΚΡ και μετά από την κρίση στα Ίμια κανένα νησί δεν δόθηκε στην Ελλάδα», την ώρα που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, απείλησε με εισβολή στα νησιά του Αιγαίου.

Προδόθηκαν οι Τούρκοι: Είχαμε στείλει όπλα στην Κύπρο πριν το 1974

«Τα νησιά του Αιγαίου κάτω από τη μύτη μας είναι υπό την κατοχή του ελληνικού στρατού», είπε χθες ο Κιλιτσντάρογλου, αναφέροντας χαρακτηριστικά την Ψέριμο ενώ απευθυνόμενος στον Ερντογάν είπε: «Τα χάρισες εσύ αυτά τα νησιά».

«Πυρά» εναντίον των ΗΠΑ

Στη συνέντευξή του, μάλιστα, επιτέθηκε και στη στάση των ΗΠΑ, τονίζοντας πως οι σχέσεις της Άγκυρας με την Ουάσιγκτον έχουν πληγεί από την απόφαση των ΗΠΑ, να μην επιτρέψουν την έκδοση του αυτοεξόριστου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί «εγκέφαλο» του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016, καθώς και από την αμερικανική ενίσχυση με όπλα των κουρδικών πολιτοφυλακών YPG στη Συρία, τις οποίες θεωρεί παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Τούρκοι καταφεύγουν στην Ελλάδα για να γλιτώσουν από τον Ερντογάν