Υεμένη: Οι Χούτι εκτόξευσαν πύραυλο προς τον πυρηνικό σταθμό του Αμπού Ντάμπι!

Υεμένη: Οι Χούτι εκτόξευσαν πύραυλο προς τον πυρηνικό σταθμό του Αμπού Ντάμπι!
Ενημερώθηκε: 04/12/17 - 11:57

Η οργάνωση των Χούτι της Υεμένης εκτόξευσε πύραυλο κρουζ προς έναν σταθμό πυρηνικής ενέργειας στο Αμπού Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), ανέφερε σήμερα (3/12) στον ιστότοπό της η τηλεοπτική υπηρεσία των Χούτι, χωρίς να δώσει οποιαδήποτε στοιχεία.

Δεν υπάρχουν αναφορές για πυραύλους που έπεσαν στο έδαφος των ΗΑΕ. Οι Χούτι, που είναι σύμμαχοι του Ιράν, ελέγχουν μεγάλο μέρος της βόρειας Υεμένης και έχουν πει πως το Αμπού Ντάμπι, μέλος του υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας συνασπισμού που πολεμά εναντίον τους από το 2015, αποτελεί στόχο για τους πυραύλους τους.

Εγκρίθηκε το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για επιβολή εμπάργκο όπλων της ΕΕ στη Σαουδική Αραβία

«Η πυραυλική δύναμη ανακοινώνει την εκτόξευση ενός πυραύλου κρουζ ... προς τον πυρηνικό αντιδραστήρα αλ-Μπαράκα στο Αμπού Ντάμπι», αναφέρεται στον ιστότοπο χωρίς άλλες λεπτομέρειες.

Ο πυρηνικός σταθμός Μπαράκα, που κατασκευάζεται από την Εταιρία Ηλεκτρικής Ενέργειας της Κορέας (KEPCO), αναμένεται να ολοκληρωθεί και να καταστεί επιχειρησιακός το 2018, έχει πει ο υπουργός Ενέργειας των ΗΑΕ.

Διεθνής Αμνηστία προς Ελλάδα: Σταματήστε την πώληση πυρομαχικών στην Σαουδική Αραβία

Είναι η δεύτερη φορά φέτος που οι Χούτι υποστηρίζουν πως εκτόξευσαν πυραύλους προς τα ΗΑΕ. Πριν από μερικούς μήνες είπαν πως είχαν πραγματοποιήσει «με επιτυχία» δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου προς το Αμπού Ντάμπι.