Αιφνιδίασε ο Μέτα! Προτείνει πρόωρες εκλογές με ταυτόχρονη εκλογή Προέδρου

Αιφνιδίασε ο Μέτα! Προτείνει πρόωρες εκλογές με ταυτόχρονη εκλογή Προέδρου
Ενημερώθηκε: 03/07/19 - 00:28

Αλβανία: Αιφνιδιασμός από τον Ίλιρ Μέτα. Στον απόηχο των δημοτικών εκλογών, που οι Αλβανοί στη πλειοψηφία τους γύρισαν τη πλάτη στον πρωθυπουργό Έντι Ράμα, καθώς συμμετείχε μόνο το 21% των ψηφοφόρων, ο Προέδρος της χώρας Ίλιρ Μέτα ζήτησε να γίνουν πρόωρες εκλογές, στις 13 Οκτωβρίου, με ταυτόχρονη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όπως δήλωσε, η πρότασή του αυτή έχει σκοπό να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο που έχει προκληθεί στην Αλβανία.

Σε συνέντευξη Τύπου σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ιλιρ Μέτα. εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, του Τζορτζ Σόρος, αλλά και των διπλωματικών αποστολών των ΗΠΑ και της ΕΕ στα Τίρανα.

Πρόεδρος Μέτα μίλησε για οργανωμένο εδώ και καιρό συνωμοτικό σχέδιο «εγκαθίδρυσης στην πράξη μια χούντας που επιδιώκει την κατάλυση του κράτους δικαίου και την εγκαθίδρυση «παράλληλου κράτους στην Αλβανία και όχι μόνο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Και οι Βορειοηπειρώτες γύρισαν τη πλατη στον Ράμα

 

Όπως είπε, σε αυτή τη συνωμοτική οργάνωση εμπλέκονται πολιτικοί, προπαγανδιστές, αστυνομικοί και ξένοι διπλωμάτες ενώ φωτογράφισε τον Έντι Ράμα ως τον «άνθρωπο στον οποίο ανέθεσαν να υλοποιήσει αυτό το σχέδιο».

Θεωρεί ότι όλοι αυτοί ωθούν τον πρωθυπουργό Ράμα «στο δρόμο της διένεξης και της εγκαθίδρυσης στην πράξη μιας χούντας που επιδιώκει την κατάλυση του κράτους δικαίου» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ίλιρ Μέτα: «Εγκέφαλος της συνωμοσίας ο Τζόρτζ Σόρος»

   
Ως εγκέφαλό του όλου σχεδίου, ο Ιλίρ Μέτα υπέδειξε τον μεγαλοχρηματιστή Τζορτζ Σόρος, λέγοντας ότι «συνωμοτεί κατά της Δημοκρατίας». Εμμέσως πλην σαφώς τον κατηγόρησε ότι «έχει απλώσει το χέρι του στην μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη» και ότι διατηρεί «ιδιαίτερες σχέσεις του με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα».

Ισχυρίστηκε ότι ο πρωθυπουργός Ράμα είναι δέσμιος του Σόρος ο οποίος, όπως είπε, δεν του επιτρέπει να πάρει ανεξάρτητες αποφάσεις σε όφελος της χώρας και των Αλβανών, τους οποίους κάλεσε σε αντίσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το... τερμάτισε στιλιστικά ο Ράμα-Γελάει η υφήλιος!

 

Αναφέρθηκε, επ αυτού, σε ταξίδια του γιου του Σόρος στο τρίγωνο Αλβανία-Κόσσοβο-Σερβία και υπαινίχθηκε ότι και ο ίδιος δέχτηκε πιέσεις από το ίδρυμα Σόρος. Δήλωσε, δε, ότι ο ίδιος θα υπερασπιστεί με κάθε κόστος και τίμημα τη Δημοκρατία στην Αλβανία και όπως ανέφερε στην προσπάθεια αυτή δεν είναι μόνος του..

«Θέλω την Αλβανία σταθεροποιητικό παράγοντα στη Βαλκανική και φίλη με τους γείτονες», είπε ο Αλβανός Πρόεδρος προσθέτοντας ότι, «όποιος θέλει την Αλβανία μια αποικιοκρατία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, μια αποικιοκρατία για να αποτελεί επιχειρησιακή βάση του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος, μια Κολομβία στην Ευρώπη, μια χώρα που να δημιουργεί προβλήματα στη Βαλκανική, εμένα θα με βρει απέναντι».

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν ο Ιλίρ Μέτα και κατά των δυτικών διπλωματών και παραγόντων κατηγορώντας τους για εμπλοκή στις χθεσινές εκλογές τις οποίες χαρακτήρισε «φάρσα που ταιριάζει στην κομμουνιστική περίοδο».