Αμετανόητος Ερντογάν: Έχουμε ήδη πάρει S-400,οι γεωτρήσεις μας θα γίνουν κανονικά

Aμετακίνητος ο Ερντογάν: Θα κάνουμε γεωτρήσεις στην Μεσόγειο – Έχουμε ήδη πάρει τους S-400 και διαθέτουμε τέσσερα πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο
Ενημερώθηκε: 12/06/19 - 22:37

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε δηλώσεις μετά την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του και μίλησε για τις εξελίξεις στην Κύπρο και τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, με το γνώριμο προκλητικό ύφος του.

Αγνοώντας τα προειδοποιητικά σημάδια των ΗΠΑ, δήλωσε σε πρώτη φάση, ότι «δεν μπορούμε να δούμε ξεχωριστά τα προβλήματα των S-400 με τα F-35. Δεν μπορούμε να δούμε ξεχωριστά την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Εκεί θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να σφετεριστεί τα δικαιώματα των αδελφών Τουρκοκυπρίων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 

«Σήμερα διαθέτουμε 4 πλοία ερευνών και γεωτρήσεων. Πρώτη φορά στην ιστορία μας συμβαίνει αυτό. Θα κάνουμε γεωτρήσεις και αν θέλει ο Θεός θα βρούμε αέριο. Και τότε θα ρωτήσουμε στους άλλους εσείς τι δουλειά έχετε εδώ, τι κάνετε εδώ; Eμείς είμαστε εγγυήτρια χώρα κι υπερασπίζουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων» τόνισε.

Το διπλωματικό παρασκήνιο με χάρτη των ΗΠΑ με τα κοιτάσματα αερίου στην Αν. Μεσόγειο (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στο θέμα των S-400 και δήλωσε χαρακτηριστικά «Δεν λέω πως θα πάρουμε S-400 αλλά λέω πως ήδη θα έχουμε πάρει. Τελείωσε αυτή η δουλειά. Τον επόμενο μήνα θα γίνει η παράδοση τους».