Αντζελίνα Τζολί: «Το Ισραήλ παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο» — Τι απάντησε ο Ισραηλινός πρόεδρος Ιτσχακ Χέρτζογκ

 
israeli president jolie

Ενημερώθηκε: 07/11/23 - 23:12

Την έντονη αντίδραση του προέδρου του Ισραήλ Ιτσχακ Χέρτζογκ προκάλεσαν τα όσα υποστήριξε η Αντζελίνα Τζολί για την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα.

Η Αντζελίνα Τζολί τάχθηκε υπέρ της Γάζας λέγοντας ότι το Ισραήλ παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο «βομβαρδίζοντας σκόπιμα παιδιά, γυναίκες, οικογένειες, που στερούνται τροφίμων, φαρμάκων και ανθρωπιστικής βοήθειας».

Ανέφερε ότι όλοι οι μεγάλοι ηγέτες του κόσμου είναι συνένοχοι για τα εγκλήματα στη Γάζα την οποία χαρακτήρισε υπαίθρια φυλακή.

Ο Χέρτσογκ σε συνέντευξή του δεν άφησε αναπάντητα τα όσα είπε η διάσημη ηθοποιός. «Δεν προσφέρει στον ισραηλινό λαό καμία δυνατότητα να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Δεν πήγε ποτέ να επισκεφθεί και να δει τα γεγονότα επί τόπου. Με όλον τον σεβασμό, οι άνθρωποι στη Γάζα γνωρίζουν ότι υπάρχει πόλεμος, αλλά δεν υπάρχει ανθρωπιστική κρίση που να μην τους επιτρέπει να επιβιώσουν».

Ο πρόεδρος του Ισραήλ ανέφερε ότι η ανθρωπιστική βοήθεια προς την Γάζα είναι μεγάλη. «Υπάρχει μια μεγάλη δραματική αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, την οποία το Ισραήλ έχει υποστηρίξει αποφασιστικά, σε συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τα Ηνωμένα Έθνη και πολλά άλλα έθνη. Ο λαός της Γάζας μπορεί να μετακινηθεί, ώστε να ξεριζώσουμε αυτό το καθεστώς τρομοκρατίας. Αυτό είναι που ξέρουμε. Η Αντζελίνα Τζολί δεν προσφέρει στον ισραηλινό λαό καμία δυνατότητα να υπερασπιστεί τον εαυτό της λέγοντας αυτά που λέει», ανέφερε συγκεκριμένα.

Στην συνέχεια ο Ισαάκ Χέρτσογκ ανέφερε… «Η Γάζα είναι φυλακή όχι εξαιτίας του Ισραήλ, το Ισραήλ αποσύρθηκε από τη Γάζα μέχρι την τελευταία ίντσα. Η Γάζα είναι μια ιρανική βάση γεμάτη με τρομοκρατία που διακινείται λαθραία με τόνους και τόνους πυρομαχικών – αυτή είναι η τραγωδία που έπληξε τον λαό της Γάζας. Ίσως η έκβαση αυτού του πολέμου να επιτρέψει στον λαό της Γάζας που αξίζει μια αξιοπρεπή και καλή ζωή να την απολαύσει κάτω από ένα διαφορετικό καθεστώς που θα επιτρέψει την πορεία προς την ειρήνη».

Η Τζολί κάνει ανάρτηση στο Instagram, λέγοντας ότι «ενώ ο κόσμος παρακολουθεί και με την ενεργό υποστήριξη πολλών κυβερνήσεων, εκατομμύρια Παλαιστίνιοι πολίτες -παιδιά, γυναίκες, οικογένειες- τιμωρούνται συλλογικά και αποκτηνώνονται, ενώ παράλληλα στερούνται τρόφιμα, φάρμακα και ανθρωπιστική βοήθεια κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου».

Πηγή: newsit.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ