Βενεζουέλα: Ξεπέρασαν τους 4.500 οι νεκροί από τους φονικούς σεισμούς – Συνεχίζονται οι έρευνες στα ερείπια

 
βενεζουελα

Ενημερώθηκε: 13/07/26 - 22:48

Στους 4.561 ανέρχεται πλέον ο δραματικός απολογισμός των θυμάτων από τους δύο ισχυρούς σεισμούς που συγκλόνισαν τη Βενεζουέλα τον περασμένο μήνα. Τα νέα, προσωρινά στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της χώρας, Χόρχε Ροντρίγκες, επιβεβαιώνοντας το μέγεθος της βιβλικής καταστροφής.

Σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα για τις επιπτώσεις του Εγκέλαδου της 24ης Ιουνίου, ο αριθμός των τραυματιών παραμένει σταθερός στους 16.740, ενώ οι άνθρωποι που έχασαν τα σπίτια τους και έμειναν άστεγοι αγγίζουν τους 17.907.

Παρά το γεγονός ότι έχει περάσει σημαντικό χρονικό διάστημα από την ημέρα της καταστροφής, ο Ροντρίγκες ξεκαθάρισε ότι τα σωστικά συνεργεία δεν καταθέτουν τα όπλα. Όπως υπογράμμισε, οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης παραμένουν σε πλήρη εξέλιξη σε συγκεκριμένα, ενεργά σημεία όπου η κατάσταση είναι ακόμα αβέβαιη, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως «όσο υπάρχει ζωή, υπάρχει ελπίδα» για τον εντοπισμό επιζώντων κάτω από τα συντρίμμια.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ