Βρετανία: Στο νοσοκομείο Κάρολος και Κέιτ Μίντλετον — Ανάληψη καθηκόντων από την Καμίλα

 
kate-middleton-charles

Ενημερώθηκε: 19/01/24 - 19:26

Ο Τύπος παρακολουθεί τις εξελίξεις στο Παλάτι με μεγάλη προσοχή και σεβασμό. Από τη μία πλευρά χειροκροτούν την απόφαση του Βασιλιά Καρόλου να πει ανοιχτά το πρόβλημα υγείας ώστε περισσότεροι άνδρες να ελεγχθούν για την υπερπλασία του προστάτη, ενώ από την άλλη σέβονται το ιατρικό απόρρητο για την Κέιτ χωρίς να κυκλοφορούν αποκαλύψεις ή σενάρια για το ακριβές πρόβλημα της υγείας της.

Η προσοχή έχει στραφεί στο ποιος από την οικογένεια θα αναλάβει τις υποχρεώσεις του Βασιλιά, του Ουίλιαμ και της Κέιτ. Επίσης, τι λέει το Σύνταγμα για την αντικατάσταση του επικεφαλής τους Κράτους, όταν αυτός θα μπει σε ολική αναισθησία για την επέμβαση που θα κάνει. Η βασίλισσα Καμίλα, και τα αδέλφια του Άννα και Έντουαρντ είναι αυτοί που θα αναλάβουν ό,τι προκύψει αφού ο Ουίλιαμ έχει πάρει και αυτός χρόνο για την οικογένεια του.

Είναι η πρώτη φορά που ο Βασιλιάς Κάρολος εμφανίζεται μετά την ανακοίνωση της επερχόμενης επέμβασης που θα κάνει για προστάτη. Ο 75χρονος μονάρχης εθεάθη στο πίσω μέρος αυτοκινήτου στο Αμπερντίν της Σκοτίας όπου βρίσκεται με τη Βασίλισσα Καμίλα.

«Είναι καλά. Ανυπομονεί να επιστρέψει στα καθήκοντα του» δήλωσε η Βασίλισσα Καμίλα.

Νέα ανάλυση αποκαλύπτει ότι οι αναζητήσεις για «έλεγχο προστάτη» αυξήθηκαν κατά 242% παγκοσμίως μετά την ανακοίνωση του Βασιλιά Κάρολου ότι πάσχει από συμπτώματα που συνδέονται με καλοήθη υπερπλασία προστάτη.

Σιγή ιχθύος για την κατάσταση της Κέιτ – Ερωτήματα για την μακρά ανάρρωσή της

Η κλινική του Λονδίνου όπου αναρρώνει η πριγκίπισσα της Ουαλίας από προγραμματισμένη επέμβαση στην κοιλιακή χώρα μπήκε στο κέντρο της ενημέρωσης. Η οικογένεια επιμένει να τηρηθεί το ιατρικό απόρρητο της υγείας της.

Η μακρά ανάρρωση που κρίνεται απαραίτητη για την μελλοντική βασίλισσα οδηγεί στο συμπέρασμα ότι είναι κάτι σοβαρό αλλά το Παλάτι δεν απέκλεισε την προοπτική να επιλέξει η ίδια να μιλήσει δημόσια για αυτό στο μέλλον.

Ερωτήματα εγείρονται για τον πρίγκιπα Χάρι που φαίνεται ότι εάν επικοινώνησε το έκανε ιδιωτικά χωρίς να διαρρεύσει κάτι στα μέσα ενημέρωσης.

Πηγή: ΕΡΤ / Ευδοξία Λυμπέρη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ