Δέκα πολεμικά πλοία για την προστασία του «Πορθητή» στέλνει η Άγκυρα - «Πολεμικό» κλίμα στην Κυπριακή ΑΟΖ

Δέκα πολεμικά πλοία για την προστασία του «Πορθητή» στέλνει η Άγκυρα - «Πολεμικό» κλίμα στην Κυπριακή ΑΟΖ
Ενημερώθηκε: 08/05/19 - 18:34

Δίχτυ προστασίας απλώνει η Άγκυρα γύρω από το πλωτό γεωτρύπανο «Φατίχ» (Πορθητής), που διεξάγει παράνομες έρευνες εντός κυπριακής ΑΟΖ και αποστέλλει δέκα πλοία στην περιοχή, ανάμεσα τους και υποβρύχια.

Δέκα πλοία της Τουρκίας έχουν αναπτυχθεί στην ανατολική Μεσόγειο και έχουν δημιουργήσει ένα δίχτυ προστασίας στο ερευνητικό πλοίο «Μπαρμπαρός» και το γεωτρύπανο «Πορθητής», σύμφωνα με το τουρκικό ‘Σπούτνικ’, βασιζόμενο σε δημοσιογραφικές πληροφορίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεύτερο γεωτρύπανο και πολεμικά πλοία στέλνει στην Κυπριακή ΑΟΖ ο Ερντογάν

 

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του OPEN TV Μαρία Ζαχαράκη, τα πολεμικά πλοία έχουν αναπτυχθεί σε Κυρήνεια, Αμμόχωστο και Μερσίνα και είναι έτοιμα να επέμβουν οποιαδήποτε στιγμή χρειαστεί, όπως αναφέρεται.

«Έχει δημιουργηθεί μία ατμόσφαιρα πολέμου στην περιοχή», όπως σχολιάζει το «Σπούτνικ».Εκτός των πολεμικών πλοίων, η Τουρκία έχει θέσει σε ετοιμότητα και υποβρύχια. Επισημαίνεται ότι το τουρκικό γεωτρύπανο βρίσκεται από την περασμένη Πέμπτη εντός της Κυπριακής ΑΟΖ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ

 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε πως η χώρα του αναμένει από το ΝΑΤΟ να υποστηρίξει τα δικαιώματά της στην ανατολική Μεσόγειο, αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασαν ανησυχίες για τα σχέδια της Άγκυρας να πραγματοποιήσει εργασίες γεώτρησης στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου.

Πηγή: hellasjournal.com