Δημοσκόπηση-κόλαφος για τον Σούνακ: Λάθος η ακύρωση της συνάντησης λέει το 66% των Βρετανών — Υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών το 49%

 
Parthenon Marbles

Ενημερώθηκε: 28/11/23 - 22:27

«Λάθος» χαρακτηρίζει το 66% των Βρετανών την απόφαση του Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει την συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του Κυρ. Μητσοτάκη, ενώ η πλειοψηφία των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Η δημοσκόπηση που διεξήγαγε η YouGov δείχνει ότι το 66% των Βρετανών θεωρεί πως η ενέργεια του Σούνακ είναι λάθος. Η ερώτηση είναι η εξής:

«Ο πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ ακύρωσε συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα στο Λονδίνο, επειδή ο Έλληνας πρωθυπουργός επανέλαβε σε συνέντευξή του την επιθυμία της χώρας του να επιστραφούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Πιστεύετε ότι η Ντάουνινγκ Στριτ πήρε τη σωστή ή τη λανθασμένη απόφαση να ακυρώσει αυτή τη συνάντηση;».

Μόνο το 11% απάντησε ότι η απόφαση ήταν σωστή, το 22% ότι δεν γνωρίζει, ενώ το 66% θεωρεί ότι η απόφαση ήταν λάθος.

Στην ίδια δημοσκόπηση τέθηκε το ερώτημα αν πρέπει να επιστραφούν τα γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα.  Ένας στους δύο Βρετανούς (ποσοστό 49%) θεωρεί ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα. Το 15% απάντησε ότι θέλει να παραμείνουν στη Βρετανία, ενώ το 26% δεν έχει πρόβλημα με καμία από τις δύο επιλογές. Επίσης ένα 10% απάντησε «δεν γνωρίζω».

Στην ερώτηση ποιος είναι αυτός που πρέπει να πάρει την απόφαση για την τύχη των Γλυπτών, ένας στους δύο ερωτηθέντες (ποσοστό 50%) πιστεύει ότι την απόφαση για την τύχη των Γλυπτών πρέπει να πάρει το Βρετανικό Μουσείο στο οποίο εκτίθενται. Το 22% δηλώνει ότι την απόφαση πρέπει να πάρει η κυβέρνηση της Βρετανίας.

Πηγή: enikos.gr, yougov.co.uk

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ