Δολοφονία ρινόκερου από λαθροθήρες σε ζωολογικό κήπο της Γαλλίας

 
Δολοφονία ρινόκερου από λαθροθήρες σε ζωολογικό κήπο της Γαλλίας

Ενημερώθηκε: 08/03/17 - 16:03

Λαθροθήρες εισέβαλαν τη νύχτα της Δευτέρας σε ζωολογικό κήπο στη Γαλλία, παραβιάζοντας τα μέτρα ασφαλείας και πυροβόλησαν τετράχρονο ρινόκερο. Στη συνέχεια, έκοψαν το ένα από τα δυο κέρατά του με πριόνι και το πήραν.

Οι φύλακες οι οποίοι βρήκαν τον νεκρό ρινόκερο, ήταν σε κατάσταση σοκ, αλλά ευτυχώς βρήκαν τους άλλους δυο ρινόκερους του κήπου σώους και αβλαβείς. Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό το WWF, μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα βγήκαν και τα επίσημα στοιχεία λαθροθηρίας ρινόκερων στη Νότια Αφρική.

Από μόλις 13 δολοφονίες το 2007, 10 χρόνια μετά ξεπερνάμε τις 1054 ανά έτος. Το νούμερο είναι συγκλονιστικό αν αναλογιστούμε ότι στην Αφρική εκτιμάται ότι απομένουν συνολικά περίπου 25.000 λευκοί και μαύροι ρινόκεροι.

Όπως υπογραμμίζει η οργάνωση, με μεγάλο πιθανό όφελος και σχετικά μικρό ρίσκο, το παράνομο εμπόριο ακόμα βρίσκεται σε φάση έξαρσης. Μέχρι να αναληφθεί αποτελεσματική δράση, ο χρόνος θα κυλάει ανησυχητικά για τα πιο σπάνια ζώα του πλανήτη.

Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό τέτοιου είδους που αναφέρεται στην Ευρώπη. Αιτία είναι η τεράστια ζήτηση για το κέρατο του ρινόκερου σε μαύρες αγορές της Ασίας, όπου η τιμή του αγγίζει τα 60.000 δολάρια το κιλό, δηλαδή σχεδόν διπλάσια από την τιμή του χρυσού.

Τα πλοκάμια του παράνομου εμπορίου άγριων ζώων, που συνολικά εκτιμάται στα 20 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο, μεταφέρουν μέσα σε λίγα 24ωρα ένα κέρατο από την Ευρώπη ή την Αφρική στην Ασία για να πουληθεί στη μαύρη αγορά. Η ζήτηση σε μεγάλο βαθμό πηγάζει από το Βιετνάμ, όπου φημολογείται ότι το κέρατο του ρινόκερου αποτελεί μαγική θεραπεία για τον καρκίνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

8 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Συμπλοκές αγροτών με ΜΑΤ και μάχες σώμα με σώμα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Παραμένουν οι διαφορές παρά την πρόοδο στη διαπραγμάτευση

ΚΑΙΡΟΣ 8/3//2017: βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές

Η ΕΡΤ "έκοψε" την επίσκεψη του κ. Παυλόπουλου στην Κάλυμνο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων

Στο λιμάνι του Πειραιά εκατοντάδες αγρότες από όλη την Κρήτη για το συλλαλητήριο στην πλατεία Βάθη

Ν. Αναστασιάδης: Δεν υπήρξε οποιαδήποτε διαφορά μεταξύ ελληνικής και κυπριακής πλευράς