Δραματική έκκληση Κάμερον: “Απόφαση μη ανάστρεψιμη”

 
Ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον για το Grexit

Ενημερώθηκε: 19/06/16 - 18:47

Με μια δραματική έκκληση για ενότητα, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, καλεί τους ψηφοφόρους μέσω δυο κυριακάτικων εφημερίδων να επιλέξουν αντί της επιστροφής στο παρελθόν, το ελπιδοφόρο αύριο.

"Το δημοψήφισμα είναι σημείο - σταθμός για τη δημοκρατία και την ευημερία του Ηνωμένου Βασιλείου" υποστηρίζει ο Κάμερον σε άρθρο του στους Sunday Τimes και Sunday Telegraph.

"Η επιλογή για αποχώρηση από την ΕΕ, θα είναι μια απόφαση μη αναστρέψιμη, η οποία θα έχει δραματικές επιπτώσεις για τη χώρα σε οικονομικό αλλά και εθνικό επίπεδο και θα θέσει σε κίνδυνο τη συνοχή και ενότητά της. "Η επιλογή να παραμείνουμε θα μας ανοίξει νέους δρόμους, ενισχύοντας την επιρροή της Βρετανίας στη διαμόρφωση μιας νέας μεταρρυθμισμένης και σύγχρονης Ευρωπαϊκής Ένωσης", σημειώνει.

Ο βρετανός πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι οι εξαγγελίες των αρνητών της Ευρώπης για ανάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας και της δημοκρατίας είναι έωλες και πως η δημοκρατία διασφαλίζεται μόνο με την παραμονή σε μια ισχυρή λέσχη των Ευρωπαϊκών Κρατών. Επισημαίνει επίσης το θανάσιμο κίνδυνο της διαμόρφωσης ενός ακραίου εθνικισμού, που δεν συνάδει με τα ήθη και τον χαρακτήρα των Βρετανών και θεωρεί αποκλειστικά υπεύθυνους γι αυτό τους επικεφαλής της καμπάνιας Leave, που έχουν υιοθετήσει τη ρατσιστική ρητορική του Νάιτζελ Φάρατζ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ένα Brexit θα πλήξει και τον πολιτισμό

"Έμμεση" έκκληση Σόιμπλε για μη ψήφιση του Brexit

Brexit: Σοκ και δέος στην οικονομία της Μεγάλης Βρετανίας