Έκτακτη είδηση: Νεκρός ο γιος του Οσάμα Μπιν Λάντεν, λένε οι Αμερικανοί

Έκτακτη είδηση: Νεκρός ο  ο γιος του Οσάμα Μπιν Λάντεν, λένε οι Αμερικανοί
Ενημερώθηκε: 31/07/19 - 23:42

Νεκρός ισχυρίζεται ότι είναι ο γιος του Οσάμα Μπιν Λάντεν, το αμερικανικό δίκτυο NBC, που επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχους.

Όπως αναφέρει το δίκτυο οι τρεις Αμερικανοί αξιωματούχοι που ζήτησαν ανωνυμία δήλωσαν ότι ο Χαμζά Μπιν Λάντεν – γιος του ηγέτη της τρομοκρατίας και ιδρυτής της Αλ-Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν– έχει σκοτωθεί. Οι συνθήκες του θανάτου του του και το αν υπήρξε αμερικανική συμμετοχή, δεν είναι ακόμη σαφείς.

Ο Χάμζα Μπιν Λάντεν έκανε την τελευταία του δημόσια δήλωσή το 2018, απειλώντας τη Σαουδική Αραβία με επίθεση.

Ποιος είναι

 

Ο Χαμζά μπιν Λάντεν (γνωστός και ως «Αμπού Μοάζ») γεννήθηκε το 1989 στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας και αργότερα μετακόμισε με τον πατέρα και τη μητέρα του στο Σουδάν. Η μητέρα του, Καΐρια Σαμπάρ, που ήταν η τρίτη σύζυγος του Οσάμα μπιν Λάντεν, είχε διδακτορικό στην παιδοψυχολογία και ήταν πρώην ακαδημαϊκή λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Βασιλιά Αμπντουλαζίζ στη Τζέντα. Ο Χαμζά ήταν το μόνο της παιδί με τον Οσάμα και εξαιτίας της έμαθε να μιλά πολλές γλώσσες. Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, ο Χαμζά και η μητέρα του πήγαν στο Ιράν, αφού, όπως αναφέρεται στην ανάλυση του ινστιτούτου, «είχαν προηγηθεί διαπραγματεύσεις με το Ιράν για το συγκεκριμένο θέμα». Εκεί η ιδεολογία του νεαρού μπιν Λάντεν διαμορφώθηκε από μέλη των Ταλιμπάν που ήταν επιφορτισμένα με την ασφάλειά του.