Εκβιάζει ξανά ο Ερντογάν: Θα αφήσουμε στην Ευρώπη 3 εκατ. πρόσφυγες

 
Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απειλεί και πάλι με ακύρωση της συμφωνίας που έχει συνάψει για το Προσφυγικό με την Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας πως αν ανοίξουν τα σύνορα της Τουρκίας, η Ευρώπη δεν θα ξέρει τι να κάνει με 3 εκατ. πρόσφυγες, που θα εισέλθουν στο έδαφός της

Ενημερώθηκε: 11/11/16 - 19:13

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απειλεί και πάλι με ακύρωση της συμφωνίας που έχει συνάψει για το Προσφυγικό με την Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας πως αν ανοίξουν τα σύνορα της Τουρκίας, η Ευρώπη δεν θα ξέρει τι να κάνει με 3 εκατ. πρόσφυγες, που θα εισέλθουν στο έδαφός της.

ελεύθερης βίζας για τους Τούρκους πολίτες

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε εκ νέου την υποχρέωση της Ευρώπης να διαθέσει το ποσό των 3 δισ. ευρώ για τους πρόσφυγες, κάτι που οι Βρυξέλλες δεν έχουν πράξει μέχρι τώρα. «Η Ευρώπη μας έχει δώσει 250-300 εκατ. ευρώ», σημείωσε ο «σουλτάνος», ο οποίος έχει δώσει τελεσίγραφο για εφαρμογή του όρου της, μέχρι το τέλος του 2016.

Την ίδια στιγμή, η Κομισιόν με έκθεσή της διαπιστώνει βήματα οπισθοδρόμησης στην ολοκλήρωση των όρων της συμφωνίας από την πλευρά της Άγκυρας, καθώς μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου παραβιάζονται μαζικά τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ γίνεται συζήτηση για επαναφορά της θανατικής ποινής.

συμφωνία ΕΕ-Άγκυρας

Σημειώνεται πως σε περίπτωση που καταρρεύσει η για το Προσφυγικό και η Τουρκία ανοίξει τα σύνορά της, εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες θα εισέλθουν μέσω του Αιγαίου στη ελληνική επικράτεια, ενώ τα σύνορα προς την Ευρώπη παραμένουν κλειστά και ήδη βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα πάνω από 60.000 άτομα.

Σχετικά Θέματα:

Η Βιέννη συγκαλεί νέα σύσκεψη για την Τουρκία χωρίς την Ελλάδα

Ο Ερντογάν ανακάλεσε τους παρατηρητές από τα ελληνικά νησιά