Έπιασε πάτο ο Ερντογάν: Μουσουλμανική προσευχή μέσα στην Αγιά Σοφιά

Έπιασε πάτο ο Ερντογάν: Μουσουλμανική προσευχή μέσα στην Αγιά Σοφιά
Ενημερώθηκε: 24/07/20 - 13:51

Έφτασε ο Ερντογάν στην Αγιά Σοφιά προκειμένου να καμαρώσει το "έργο" του και να κάνει μια ακόμη φιέστα ακολουθώντας τον μοναχικό και προκλητικό συνάμα δρόμο που έχει επιλέξει να τραβήξει. 

Φορώντας μάσκα και συνοδευόμενος από την οικογένειά του ο "Σουλτάνος" πήγε μια ώρα νωρίτερα στο ναό ώστε να παρακολουθήσει την προσευχή μέσα στο παγκόσμιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς. 

Μάλιστα  ο Τούρκος πρόεδρος διάβασε προσευχή από το Κοράνι επιβεβαιώνοντας όσους μιλούσαν για φιέστα και σόου. 

erdogan 

Αξίζει να σημειωθεί ότι δίπλα του βρίσκεται ο ηγέτης των γκρίζων λύκων και κυβερνητικός του εταίρος Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ενώ από την προσευχή θα απουσιάζουν τόσο ο δήμαρχος της Πόλης, όσο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης 

Από νωρίς το πρωί έχει αρχίσει να συγκεντρώνονται πιστοί έξω από την Αγία Σοφία, προκειμένου να συμμετάσχουν στην προσευχή που θα γίνει στις 13:00 το μεσημέρι.

 

 

Οι πύλες  άνοιξαν στις 10:00 το πρωί και στην Κωνσταντινούπολη έχουν φτάσει μουσουλμάνοι για να παρευρεθούν στην βεβήλωση του μνημείου της ορθοδοξίας και στην φιέστα που έχει ετοιμάσει ο Ερντογάν.

Το 1934 o ιδρυτής του σύγχρονου τουρκικού κράτους Κεμάλ Ατατούρκ πήρε την απόφαση να κάνει την Αγία Σοφία μουσείο και να την παραδώσει σε όλη την υφήλιο ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.  Μετά από 86 χρόνια ο Ερντογάν ο οποίος βρίσκεται απέναντι απ’ όλους αποφάσισε να αλλάξει την ιστορία και να την μετατρέψει σε τζαμί.

Οι αγιογραφίες καλύφθηκαν με κουρτίνες, ενώ στο δάπεδο τοποθετήθηκαν πράσινα χαλιά.

Όλος ο δυτικός κόσμος  καταδίκασε την απόφαση του Ερντογάν να κάνει την Αγιά Σοφιά ξανά τζαμί, μόνο που όπως φαίνεται ο σύγχρονος δικτάτορας της Τουρκίας έχει πάρει την απόφαση να μην υπολογίσει κανέναν και τίποτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που στο Αιγαίο η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι με τις ένοπλες δυνάμεις να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να παρακολουθούν αδιαλείπτως τις κινήσεις του τουρκικού στόλου.  

Δείτε LIVE εικόνα από την Αγία Σοφία: