Επίθεση των ανταρτών Χούθι κατά αμερικανικού αντιτορπιλικού στην Ερυθρά Θάλασσα

 
Επίθεση των ανταρτών Χούθι κατά αμερικανικού αντιτορπιλικού στην Ερυθρά Θάλασσα

Ενημερώθηκε: 03/12/23 - 22:39

Η επίθεση των ανταρτών Χούθι με πυραύλους και drones εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα φαίνεται ότι δεν ήταν μόνο κατά εμπορικών πλοίων αλλά στόχος ήταν και αμερικανικό πολεμικό που έπλεε στην περιοχή.

Μάλιστα, όπως μεταδίδει το Reuters που επικαλείται το Associated Press. το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε σήμερα, ότι είναι ενήμερο για τις αναφορές, που κάνουν λόγο για επιθέσεις και κατά του αμερικανικού αντιτορπιλικού USS Carney, κλάσης Arleigh Burke.

Δεν υπάρχει επιβεβαίωση ότι χτυπήθηκε το αμερικανικό αντιτορπιλικό, ενώ οι Χούθι απέφυγαν να αναφέρουν ότι στοχοποιήθηκε και πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ στην ανακοίνωση τους. Πάντως πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε άμεση και ενεργή αντίδραση της αεράμυνας του πλοίου.

«Είμαστε ενήμεροι για τις αναφορές σε σχέση με επιθέσεις κατά του πολεμικού πλοίου USS Carney και εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και θα παράσχουμε πληροφορίες όταν θα είναι διαθέσιμες», φέρεται να δήλωσε το Πεντάγωνο στο σχετικό δημοσίευμα.

Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας δεν έκανε κάποιο σχόλιο.

Πηγές ασφαλείας των θαλασσίων μεταφορών ανέφεραν νωρίτερα σήμερα σήμερα ότι ένα πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου επλήγη από τουλάχιστον δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη καθώς έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η βρετανική εταιρία ναυτιλιακής ασφάλειας Ambrey ανακοίνωσε ότι ένα άλλο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων φέρεται να υπέστη ζημιά από επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος, σχεδόν 63 μίλια βορειοδυτικά του λιμανιού Χοντέιντα της βόρειας Υεμένης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ