Ερντογάν: Στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου φτάνουν οι S-400 στην Τουρκία

Ερντογάν: Στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου φτάνουν οι S-400
Ενημερώθηκε: 16/06/19 - 11:25

Την αποκάλυψη ότι οι S-400 θα φθάσουν στην Τουρκία το πρώτο  δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, έκανε ο Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την επίσκεψή του στο Τατζικιστάν.

Όπως μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο Ερντογάν ανέφερε πως «συζητήσαμε το θέμα των S-400 με τη Ρωσία. Το ζήτημα των S-400 έχει τακτοποιηθεί».

Όλα δείχνουν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος έχει αποφασίσει να προχωρήσει στην προμήθεια του ρωσικού οπλικού συστήματος παρά τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ. 

Ήδη ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου Έρικ Παχόν δήλωσε ότι η Τουρκία προσκαλεί την καταστροφή με τη συνεργασία της με τη Ρωσία.

Η Ουάσιγκτον έχει αυξήσει τις πιέσεις προς τη γειτονική χώρα, αναστέλλοντας την εκπαίδευση των τούρκων πιλότων στο πλαίσιο των προγραμμάτων των μαχητικών F-35.

Η Άγκυρα, από την πλευρά της, έχει απορρίψει τις αμερικανικές απειλές και έχει καταστεί σαφές ότι «καμία χώρα δεν μπορεί να δίνει οδηγίες σ' μία άλλη (σ.σ. χώρα) για το πώς θα δρα». Επιπλέον, έχει προειδοποιήσει για την επιβολή αντισταθμιστικών μέτρων, σε περίπτωση που η Ουάσιγκτον υλοποιήσει την απειλή των κυρώσεων.

ΠΗΓΗ: sputniknews.gr