Ερντογάν: Ζητά τώρα πυρηνικά όπλα

erdogan
Ενημερώθηκε: 05/09/19 - 09:17

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία μπορεί να χρειαστεί πυρηνικά όπλα. «Kάποιοι έχουν πυρηνικές κεφαλές αλλά μας λένε ότι εμείς δεν θα έπρεπε να έχουμε. Δεν το δέχομαι αυτό. Οι ΗΠΑ και η Ρωσία έχουν. Όλα τα ανεπτυγμένα κράτη έχουν».  Η δήλωση αυτή έγινε  κατά τη διάρκια ομιλίας του, πριν από λίγη ώρα σε οικονομικό φόρουμ του λαμβάνει χώρα στην πόλη Ορτά της Τουρκίας. 

Οι δηλώσεις αυτές γίνονται σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για τις σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ καθώς ο Ερντογάν εδώ και καιρό απειλεί τις ΗΠΑ ότι θα αγοράσει και άλλους S-400 από τη Ρωσία αν δεν μπορέσει να αγοράσει Patriot. Όπως σημειώνει ο Τούρκος Πρόεδρος η χώρα του χρειάζεται ρωσικά όπλα για αμυντικούς λόγους και θα αγόραζε παρόμοια όπλα από τις ΗΠΑ, μόνο με τους ίδιους όρους, αναφέρει το .bloomberg.

Υπογραμμίζεται ότι εδώ και καιρό η Τουρκία χρειάζεται νέα εναέρια αμυντικά συστήματα κυρίως λόγο του πολέμου με τη γειτονική Συρία. Την Τετάρτη ο Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι το Ισραήλ χρησιμοποιεί πυρηνικές κεφάλες για να απειλεί.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι λίγο νωρίτερα η Τεχεράνη ανακοίνωσε την απόφασή της να εδραιώσει τη συμφωνία του 2015 για τα πυρηνικά. Το επόμενο βήμα είναι ανάπτυξη  φυγοκεντρητών εμπλουτισμού ουρανίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Χασάν Ρουχάνι σύμωνα με όσα μεταδίδει το RT

 

Mε πληροφορίες από RT, Bloomberg