Φιλόδοξο διαστημικό πρόγραμμα παρουσίασε ο Ερντογάν: Έως το 2023 θα προσγειωθούμε στη Σελήη

Φιλόδοξο διαστημικό πρόγραμμα παρουσίασε ο Ερντογάν: Έως το 2023 θα προσγειωθούμε στη Σελήη
Ενημερώθηκε: 10/02/21 - 10:22

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρουσίασε ένα φιλόδοξο 10ετές διαστημικό πρόγραμμα για τη χώρα του την Τρίτη, το οποίο περιλαμβάνει αποστολές στο φεγγάρι, αποστολή Τούρκων αστροναυτών στο διάστημα και ανάπτυξη διεθνώς βιώσιμων δορυφορικών συστημάτων.

Όπως είπε ο Ερντογάν «ο πρώτος μας στόχος είναι να προσγειωθούμε στο φεγγάρι έως το 2023, την 100ή επέτειο της Δημοκρατίας της Τουρκίας, πιστεύω ότι οι Τούρκοι μηχανικοί θα καταφέρουν να πραγματοποιήσουν αυτή την αποστολή».

 Το πρώτο στάδιο της αποστολής θα ήταν «μέσω διεθνούς συνεργασίας», ενώ το δεύτερο στάδιο θα χρησιμοποιούσε τουρκικούς πυραύλους, είπε ο Ερντογάν.

«Ο δεύτερος στόχος της Τουρκίας είναι να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο brand που θα ανταγωνίζεται στον τομέα της δορυφορικής ανάπτυξης», είπε.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, η Τουρκία στοχεύει να στείλει έναν πολίτη της χώρας στο διάστημα στο πλαίσιο μιας επιστημονικής αποστολής.

«Η ολοκλήρωση του εγχώριου αναπτυγμένου δορυφόρου υψηλής ανάλυσης ολοκληρώθηκε. Ο νέος δορυφόρος, που ονομάζεται IMECE, είναι ένα σημαντικό βήμα για την κάλυψη των αναγκών των στρατιωτικών και πολιτικών τομέων της Τουρκίας για εικόνες υψηλής ανάλυσης από εγχώρια τεχνολογία», ανέφερε χαρακτηριστικά.