Η πρώτη δημόσια εκτέλεση στο Αφγανιστάν μετά την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία

 
Η πρώτη δημόσια εκτέλεση στο Αφγανιστάν μετά την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία

Ενημερώθηκε: 07/12/22 - 15:16

Ένας Αφγανός, που είχε καταδικαστεί για φόνο, εκτελέστηκε σήμερα δημόσια, έκαναν γνωστό οι Ταλιμπάν, ανακοινώνοντας την πρώτη δημόσια εκτέλεση μετά την επιστροφή τους στην εξουσία τον Αύγουστο του 2021.

Η εκτέλεση έγινε στη δυτική επαρχία Φάραχ. Εκτελέσθηκε ένας άνδρας που είχε κριθεί ένοχος ότι το 2017 είχε μαχαιρώσει θανάσιμα έναν άλλον άνδρα, δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ, διευκρινίζοντας ότι η εκτέλεση έγινε παρουσία πολλών υψηλόβαθμων αξιωματούχων των Ταλιμπάν.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν δεν έκανε γνωστό με ποιο τρόπο εκτελέσθηκε ο άνδρας αυτός.

Η δημόσια εκτέλεση πραγματοποιήθηκε αφού το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας είχε ανακοινώσει τις τελευταίες εβδομάδες δημόσιες μαστιγώσεις ανδρών και γυναικών που κατηγορούνταν για αδικήματα, όπως κλοπή και μοιχεία, σε επαρχίες της χώρας.

Τον περασμένο μήνα ο ανώτατος ηγέτης των Ταλιμπάν Χιμπατουλάχ Αχουντζάντα διέταξε τους δικαστές να εφαρμόζουν πλήρως τον ισλαμικό νόμο, ιδιαίτερα αυτά που προβλέπει για δημόσιες εκτελέσεις, λιθοβολισμούς και μαστιγώσεις, καθώς και για ακρωτηριασμούς κλεφτών.

Εκπρόσωπος του Γραφείου του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου είχε καλέσει τον περασμένο μήνα τις αρχές των Ταλιμπάν να σταματήσουν αμέσως τις δημόσιες μαστιγώσεις στο Αφγανιστάν.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ