Η Ρωσία σχεδιάζει να εκτοξεύσει σήμερα διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο

 
σσ

Πηγή Φωτογραφίας: AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Ενημερώθηκε: 18/05/25 - 16:55

Η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας είπε σήμερα (18/5) ότι η Ρωσία σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μια εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου προκειμένου να εκφοβίσει την Ουκρανία και τη Δύση.

Η εκτόξευση κατά τη διάρκεια της νύχτας διατάχθηκε να γίνει από τη ρωσική περιφέρεια Σβερντλόφσκ, ανέφερε η υπηρεσία GUR σε μια ανακοίνωση στην εφαρμογή Telegram. Προστίθεται πως η εμβέλεια του πυραύλου ξεπερνάει τα 10.000 χιλιόμετρα.

«Προκειμένου να ασκήσει επιδεικτικά πίεση και να εκφοβίσει την Ουκρανία, και επίσης κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, η επιτιθέμενη χώρα Ρωσία σκοπεύει να διεξάγει μια εκτόξευση, για σκοπούς «εκπαίδευσης και μάχης», ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου RS-24 …», λέει η GUR στην ανακοίνωση.

Προς το παρόν, η Ρωσία δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για την ανακοίνωση της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ