Η Συρία κλείνει τον εναέριο χώρο στο Ιντλίμπ - Θα καταρρίπτουν ότι πετάει

Η Συρία κλείνει τον εναέριο χώρο στο Ιντλίμπ - Θα καρρίπτουν ότι πετάει
Ενημερώθηκε: 02/03/20 - 03:23

Κλιμακώνεται η σύγκρουση Τουρκίας- Συρίας στο Ιντλίμπ, μετά την κατάρριψη δύο συριακών μαχητικών αεροσκαφων από τους Τούρκους και τριών τουρκικών drones από τους Σύριους.

Αργά χθες το βράδυ το ρωσικό υπουργείο Άμυνας προειδοποίησε την Τουρκία ότι η Μόσχα δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των τουρκικών αεροσκαφών που πετούν στη Συρία, αφού η Δαμασκός ανακοίνωσε ότι κλείνει τον εναέριο χώρο πάνω από την Ιντλίμπ, μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Το υπουργείο εξέδωσε την ανακοίνωση αυτή αφού η Τουρκία κατέρριψε δύο συριακά μαχητικά αεροσκάφη στην Ιντλίμπ και έπληξε ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο, εντείνοντας τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της μετά τον θάνατο δεκάδων Τούρκων στρατιωτών την προηγούμενη εβδομάδα.

"Υπό αυτές τις συνθήκες, η ηγεσία της ρωσικής στρατιωτικής διοίκησης (στη Συρία) δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των τουρκικών πτήσεων στον ουρανό της Συρίας" δήλωσε ο αντιναύαρχος Όλεγκ Ζουράβλεφ.

19 Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν από τουρκικά drones στην Ιντλίμπ

Στο μεταξύ 19 στρατιώτες των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας σκοτώθηκαν σήμερα από τα πλήγματα που εξαπέλυσαν τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην επαρχία της Ιντλίμπ στη Συρία, σύμφωνα με τη μκο Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

"Οι 19 στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έναν βομβαρδισμό εναντίον ενός στρατιωτικού κομβόι στον τομέα Τζαμπάλ αλ Ζαουίγια και μιας στρατιωτικής βάσης κοντά στην πόλη Μααρέτ αλ Νουμάν, στο νότιο τμήμα της επαρχίας Ιντλίμπ" είπε ο διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ