Ιεροσόλυμα: Άνοιξε ο Ναός της Αναστάσεως - Οι πρώτες εικόνες (ΒΙΝΤΕΟ)

Ιεροσόλυμα: Άνοιξε ο Ναός της Αναστάσεως - Οι πρώτες εικόνες (ΒΙΝΤΕΟ)
Ενημερώθηκε: 25/05/20 - 08:03

Αφού παρέμεινε κλειστός για περισσότερο από δύο μήνες άνοιξε πάλι χτες Κυριακή ο ναός της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, με αυστηρά μέτρα προστασίας προκειμένουν να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού.

Οι πρώτοι προσκυνητές μετά το κλείσιμο του ναού συμβόλου του Χριστιανισμού πριν το Πάσχα, πενήντα κάθε φορά, είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα και να τηρούν απόσταση δύο μέτρων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, για λόγους ασφαλείας και προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος εξάπλωσης της ασθένειας Covid-19, η βασιλική θα δέχεται αρχικά μόνο 50 επισκέπτες κάθε φορά, υπό τον όρο ότι δεν θα έχουν πυρετό, ούτε άλλα συμπτώματα. Επισκέπτες και προσκυνητές θα είναι επίσης υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα και να τηρούν απόσταση 2 μέτρων μεταξύ τους, ενώ συνιστάται να αποφεύγουν κάθε λατρευτική εκδήλωση που μπορεί να ενέχει σωματική επαφή, όπως να μην αγγίζουν τις εικόνες, τα άμφια και τους εργαζόμενους στον ναό.

Ο Πανάγιος Τάφος έκλεισε στις 25 Μαρτίου, λίγο πριν από το Πάσχα, στο πλαίσιο των δρακόντειων μέτρων που ελήφθησαν στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη για να αντιμετωπιστεί η πανδημία.