Κίεβο: Στα όρια του για ηλεκτρικό, νερό, θέρμανση

 
κιεβο

Ενημερώθηκε: 06/11/22 - 18:23

Ο δήμαρχος του Κιέβου προειδοποίησε τους κατοίκους ότι εάν η Ρωσία συνεχίσει να χτυπά την ενεργειακή υποδομή της χώρας, πρέπει να προετοιμαστούν ότι δεν θα έχουν  ρεύμα, νερό ή θέρμανση ενώ οι θερμοκρασίες πέφτουν κάτω από το μηδέν.

Ο δήμαρχος Vitali Klitschko είπε στα κρατικά μέσα ενημέρωσης: "Κάνουμε τα πάντα για να αποφευχθεί αυτό. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς, οι εχθροί μας κάνουν τα πάντα για να είναι η πόλη χωρίς θέρμανση, χωρίς ηλεκτρισμό, χωρίς παροχή νερού, γενικά, οπότε όλοι θα πεθάνουμε. Και το μέλλον της χώρας και το μέλλον του καθενός μας εξαρτάται από το πόσο προετοιμασμένοι είμαστε για διαφορετικές καταστάσεις".

Ο κρατικός φορέας ενέργειας της Ουκρανίας, Ukrenergo, είπε ότι τμήματα του Κιέβου ήταν προγραμματισμένα να έχουν ωριαία εκ περιτροπής διακοπή ρεύματος την Κυριακή, ενώ έχουν προγραμματιστεί και διακοπές στις γειτονικές περιοχές Chernihiv, Cherkasy, Zhytomyr, Sumy, Kharkiv και Poltava.

Το Associated Press αναφέρει ότι το Κίεβο σχεδιάζει να αναπτύξει περίπου 1.000 σημεία θέρμανσης, αλλά αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό για μια πόλη 3 εκατομμυρίων κατοίκων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ