Κορονοϊός: Η ΝΔ ψήφισε στην Ευρωβουλή την πρόταση ΕΛΚ, Σοσιαλιστών, Renew, Πρασίνων για ομόλογα ανάκαμψης - Απών ο ΣΥΡΙΖΑ

Κορονοϊός: Η ΝΔ ψήφισε στην Ευρωβουλή την πρόταση ΕΛΚ, Σοσιαλιστών, Renew, Πρασίνων για ομόλογα ανάκαμψης - Απών ο ΣΥΡΙΖΑ
Ενημερώθηκε: 17/04/20 - 20:17

Κορονοϊός: Την πρόταση για έκδοση των λεγόμενων κορονο-ομολόγων, δηλαδή των ομολόγων που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων από την επιδημία του COVID-19, ψήφισαν οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ. Το ψήφισμα ήταν κοινή πρόταση ΕΛΚ, Σοσιαλιστών, Renew και Πρασίνων.

Να σημειωθεί ότι από την διαδικασία απείχαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ και αντιπρόεδρος του ΕΛΚ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, τα πολιτικά κόμματα του Ευρωκοινοβουλίου, που στήριξαν με τις ψήφους των ευρωβουλευτών τους τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώνουν τώρα τις δυνάμεις τους για την αντιμετώπιση της μεγαλύτερης κρίσης μετά το Β´ Παγκόσμιο πόλεμο.

«Δυστυχώς απ’ αυτή την προσπάθεια απουσιάζουν και πάλι, όπως και σε πολλές άλλες κρίσιμες περιπτώσεις, οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ανήκουν στο κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (GUE). Επέλεξαν το δρόμο της απομόνωσης σε μια μάχη από την οποία δεν πρέπει να λείψει κανείς» σημειώνεται.

Το ψήφισμα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

- Πρόταση για την έκδοση ομολόγων ανάκαμψης «recovery bond» με την εγγύηση του προϋπολογισμού της ΕΕ.

- Πρόταση για την ίδρυση ειδικού Ευρωπαϊκού Ταμείου για την Υγεία με πρόσθετες πιστώσεις 50 δισ. ευρώ.

- Πρόταση για τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Δράσης για την Υγεία που θα περιλαμβάνει ομάδες άμεσης δράσης σε περίπτωση υγειονομικής κρίσης και θα λειτουργεί ως κέντρο συλλογής και ανταλλαγής πληροφοριών.