Κρεσέντο προκλήσεων από τον Ακάρ: Χαρακτηρίζει προβοκάτορα την Ελλάδα - Προαναγγέλει συνενόηση με Αίγυπτο για την ΑΟΖ (ΒΙΝΤΕΟ)

Κρεσέντο προκλήσεων από τον Ακάρ: Χαρακτηρίζει προβοκάτορα την Ελλάδα - Προαναγγέλει συνενόηση με Αίγυπτο για την ΑΟΖ
Ενημερώθηκε: 06/03/21 - 21:31

Σ' ένα κρεσέντο προκλήσεων ο Τούρκος υπουργός Άμυνας κατηγορεί τη χώρα μας για προβοκατόρικες ενέργειες και ρητορική, αλλά και για ενέργειες που απειλούν την ειρήνη. 

Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο Χουλουσί Ακάρ επανέλαβε την ρητορική της Άγκυρας για τη λύση των δύο κρατών στην Κύπρο, χαρακτηρίζοντας την ως «μοναδική διέξοδο» στο κυπριακό.

Και ακόμα προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν εξελίξεις μέσα στην επόμενη εβδομάδα στο θέμα της συνεννόησης της Τουρκίας με την Αίγυπτο για την ΑΟΖ.

Δείτε το σχετικό βίντεο με το ρεπορτάζ της τηλεόρασης του OPEN:

Στο μεταξύ ο Χουλουσί Ακάρ σε δηλώσεις του αναφορικά με την άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» δήλωσε για τα ελληνοτουρκικά:

«Παρά τη θετική μας στάση, συνεχίζονται από τη γειτονική μας χώρα την Ελλάδα, οι προβοκατόρικες ενέργειες και η προβοκατόρικη ρητορική, οι ανεύθυνες δηλώσεις, η απειλητική γλώσσα. Αυτές οι ενέργειες απειλούν την ειρήνη και τη σταθερότητα. Συνέχεια τους λέμε πως πρέπει να αποφεύγουν τις ενέργειες και δηλώσεις που απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια. Στόχος τους είναι να επηρεάσουν αρνητικά την Ε.Ε και την παγκόσμια κοινή γνώμη. Τονίζουμε πως οι παρενοχλήσεις, η ρητορική δεν αρμόζει σε σχέση καλής γειτονίας. Οι προβοκάτσιες και οι προσπάθειες με τα εξοπλιστικά προγράμματα προκαλούν  μεγάλη ζημιά στον Ελληνικό λαό και δαπανούν άδικα τους πόρους του ελληνικού λαού».