Ικανοποιημένη εμφανίστηκε η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, Μαρία Κορίνα Ματσάδο, μετά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στον Λευκό Οίκο, δηλώνοντας ότι η επαφή τους «πήγε πολύ καλά» και ότι η συζήτηση ήταν «εξαιρετική». Απέφυγε, ωστόσο, να απαντήσει στο ερώτημα αν του παρέδωσε το Νόμπελ Ειρήνης, για το οποίο έχει αφήσει στο παρελθόν να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να το παραχωρήσει, παρά το γεγονός ότι το Νορβηγικό Ινστιτούτο Νόμπελ έχει ξεκαθαρίσει πως το βραβείο δεν μεταβιβάζεται.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο γεύματος εργασίας και αποτέλεσε την πρώτη διά ζώσης επαφή των δύο, σε μια χρονική συγκυρία όπου η Ματσάδο επιδιώκει να διασφαλίσει ρόλο στη μελλοντική διακυβέρνηση της χώρας μετά τη σύλληψη του Νικολάς Μαδούρο από τις ΗΠΑ νωρίτερα αυτόν τον μήνα.
Παρά το θετικό κλίμα που περιέγραψε η ίδια, από τον Λευκό Οίκο διαμηνύθηκε ότι παραμένει σε ισχύ η «ρεαλιστική» εκτίμηση του Τραμπ πως η Ματσάδο δεν διαθέτει την απαιτούμενη λαϊκή στήριξη στο εσωτερικό της Βενεζουέλας για να αναλάβει τη διακυβέρνηση.
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Κάρολαϊν Λέβιτ, είχε επισημάνει πριν από τη συνάντηση ότι ο Αμερικανός πρόεδρος προσβλέπει σε έναν εποικοδομητικό διάλογο, επαναλαμβάνοντας ταυτόχρονα ότι η άμεση προτεραιότητα της Ουάσιγκτον δεν είναι η αποκατάσταση της δημοκρατίας, αλλά η οικονομική ανασυγκρότηση της Βενεζουέλας και η διασφάλιση πρόσβασης στα σημαντικά πετρελαϊκά της αποθέματα.
Ο Τραμπ έχει κατά καιρούς επαινέσει τη μεταβατική πρόεδρο Ντέλσι Ροντρίγκες για τη συνεργασία της, ενώ έχει εκφράσει αμφιβολίες για το κατά πόσο η Ματσάδο μπορεί να επιστρέψει στη χώρα και να κυβερνήσει. Υπενθυμίζεται ότι η ίδια είχε αποκλειστεί από τις προεδρικές εκλογές του 2024, τις οποίες ο Μαδούρο κέρδισε τυπικά, με διεθνείς παρατηρητές να εκτιμούν ότι ο υποστηριζόμενος από την αντιπολίτευση υποψήφιος, Εντμούντο Γκονσάλες, είχε στην πραγματικότητα επικρατήσει.