Μιλέι: Η Αργεντινή σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ για εμπορική συμφωνία

 
μιλει

Πηγή Φωτογραφίας: AP Photo

Ενημερώθηκε: 16/10/25 - 09:09

Ο πρόεδρος της Αργεντινής, Χαβιέρ Μιλέι, δήλωσε την Τετάρτη ότι η κυβέρνησή του βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες για μια ενδεχόμενη συμφωνία που θα εξασφάλιζε εμπορικά πλεονεκτήματα στη χώρα.

«Υπάρχει θέμα εμπορικών προνομίων που οι ΗΠΑ θα μας παραχωρούσαν καθώς έχουν δείξει ισχυρή προτίμηση προς την Αργεντινή», ανέφερε ο Μιλέι σε τηλεοπτική συνέντευξη.

Παράλληλα, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι ΗΠΑ έχουν προχωρήσει ξανά σε αγορές αργεντίνικων πεσο σε ανοιχτή αγορά, ενώ το υπουργείο συνεργάζεται με τράπεζες και επενδυτικά ταμεία για τη δημιουργία ενός ταμείου 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων με στόχο την επένδυση στο κρατικό χρέος της Αργεντινής.

Πηγή: Reuters

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ