Οτσαλάν: Ο «προδομένος» από την κυβέρνηση Σημίτη ηγέτης των Κούρδων παραμένει στην απομόνωση και... κατάφερε να συναντηθεί με τον αδελφό του 

Οτσαλάν: Ο «προδομένος» από την κυβέρνηση Σημίτη ηγέτης των Κούρδων παραμένει στην απομόνωση και... κατάφερε να συναντηθεί με τον αδελφό του 
Ενημερώθηκε: 12/01/19 - 23:26

Αμπντουλάχ Οτσαλάν: Έγκλειστος στο νησί-φυλακή Ιμραλί, παραμένει ο ηγέτης του PKK, ύστερα από την γνωστή υπόθεση της παράδοσης του στην ΜΙΤ από την κυβέρνηση Κώστα Σημίτη επί υπουργίας Εξωτερικών Θεόδωρου Πάγκαλου.

Ο αδελφός του ηγέτη των Κούρδων Μεμέτ Οτσαλάν κατάφερε να εξασφαλίσει σήμερα (Σάββατο 12/01) ειδική άδεια και συναντήθηκε μαζί του στο νησί-φυλακή Ιμραλί, που από το 1999 μεταφέρθηκε εκεί όταν απομακρύνθηκαν οι υπόλοιποι κρατούμενοι και μετατράπηκε σε φυλακή κατηγορίας «Α» (υψίστης ασφαλείας). 

Αυτό έπειτα από απεργία πείνας για τις συνθήκες κράτησής του από τη φυλακισμένη βουλευτή του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP).

Ο Οτσαλάν συνάντησε για πρώτη φορά εδώ και δύο χρόνια τον αδελφό του Μεμέτ, ανακοίνωσε στο Twitter η Περβίν Μπολντάν, συμπροεδρεύουσα του HDP.
Ο ιστορικός ηγέτης του PKK βρίσκεται «σε καλή κατάσταση», πρόσθεσε η ίδια.

Η συνάντηση επιβεβαιώθηκε από τον ανιψιό του Οτσαλάν Ομέρ Οτσαλάν, βουλευτή, ο οποίος διευκρίνισε ότι ο θείος του παραμένει σε απομόνωση στη φυλακή του Ίμραλι.

«Ως οικογένεια, ζητούμε ο Οτσαλάν να υπόκειται στους ίδιους κανόνες με τους άλλους κρατούμενους...έχει το δικαίωμα να συναντά την οικογένειά του κάθε εβδομάδα», είπε.

Η βουλευτής του HDP Λεϊλά Γκιουβέν, που κρατείται από τον Ιανουάριο 2018, άρχισε απεργία πείνας στη φυλακή στις 8 Νοεμβρίου διαμαρτυρόμενη για τις συνθήκες κράτησης του Οτσαλάν. Η Γκιουβέν συνελήφθη επειδή κατήγγειλε την τουρκική επίθεση κατά του θύλακα του Αφρίν στην βόρεια Συρία , που βρισκόταν τότε σε εξέλιξη.

Το HDP είχε ανακοινώσει τότε ότι η κατάσταση της υγείας του Οτσαλάν είχε επιδεινωθεί σε τέτοιο σημείο «που η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο».

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ περισσότεροι από 150 πολιτικοί κρατούμενοι πραγματοποιούν απεργία πείνας στις τουρκικές φυλακές διαμαρτυρόμενοι για την παραμονή στην απομόνωση του Οτσαλάν, σύμφωνα με το HDP.