Πούτιν: Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν νέα προβοκάτσια με χημικά στη Συρία

Πούτιν: Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν νέα προβοκάτσια με χημικά στη Συρία
Ενημερώθηκε: 11/04/17 - 17:11

Η Ρωσία έχει πληροφορίες από «έμπιστες πηγές» ότι νέες προβοκάτσιες με χημικά όπλα, προετοιμάζονται σε μια σειρά περιοχές της Συρίας, μεταξύ των οποίων και στη Δαμασκό, δήλωσε ο Βλάντιμιρ Πούτιν μετά τη συνάντησή του με τον Ιταλό πρόεδρο Ματαρέλα.

«Έχουμε αναφορές από πολλαπλές πηγές ότι οι ψευδείς συναγερμοί όπως αυτό - και δεν μπορούμε να το ονομάσουμε διαφορετικά - είναι στο στάδιο της προετοιμασίας σε άλλες περιοχές της Συρίας, συμπεριλαμβανομένων των νοτίων προαστίων της Δαμασκού. Σχεδιάζουν να φυτέψουν κάποια χημικά εκεί και να κατηγορήσουν την κυβέρνηση της Συρίας για μία ενδεχόμενη επίθεση», είπε ο Ρώσος Πρόεδρος.

Ο Βλ. Πούτιν ανακοίνωσε ακόμα ότι η χώρα του θα καταθέσει επίσημο αίτημα στα Ηνωμένα Έθνη για έρευνα για την επίθεση με χημικά όπλα στην Ιντλιμπ. «Όλα τα περιστατικά με χημικά όπλα στην Ιντλίμπ πρέπει να ερευνηθούν εξονυχιστικά» δήλωσε ο Πούτιν.

Τριμερής των υπ. Εξωτερικών Ρωσίας, Ιράν, Συρίας στο τέλος της εβδομάδας

Οι υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας, Συρίας και Ιράν θα συναντηθούν στην Μόσχα στο τέλος της εβδομάδας.

Την ανακοίνωση έκανε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Στο επίκεντρο της συνάντησης αναμένεται να βρεθεί η πρόσφατη επίθεση των ΗΠΑ με πυραύλους κατά συριακής αεροπορικής βάσης, καθώς και η στρατιωτική συνεργασία των τριών χωρών στο πλαίσιο του συριακού εμφυλίου.