Σε αυτές τις χώρες ανοίγει τα σύνορα η ΕΕ

Σε αυτές τις χώρες ανοίγει τα σύνορα η ΕΕ
Ενημερώθηκε: 30/06/20 - 14:19

Από την 1η Ιουλίου η Ευρωπαϊκή ένωση ανοίγει ξανά τα σύνορά της για τρίτες χώρες.

Σήμερα ανακοινώθηκαν οι 14 χώρες των οποίων οι πολίτες θεωρούνται ασφαλείς παρά την πανδημία του κοροναϊού

Οι 14 χώρες αυτές είναι:

Αυστραλία 

Καναδάς

Ιαπωνία 

Μαρόκο 

Νότια Κορέα

Αλγερία 

Γεωργία 

Μαυροβούνιο

 Νέα Ζηλανδία

Ρουάντα 

Σερβία 

Ταϊλάνδη 

Τυνησία 

Ουρουγουάη

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός έχουν μείνει οι ΗΠΑ, η Βραζιλία, καθώς και η Ρωσία οι οποίες μέχρι στιγμής εξαιρούνται.

Το ίδιο συμβαίνει και με την Κίνα, παρόλο που έχει καλό επιδημιολογικό προφίλ, μέχρι να ανοίξει τα σύνορά της για τους Ευρωπαίους επισκέπτες.

 

Σημειώνεται ότι η λίστα θα αναθεωρείται κάθε δύο εβδομάδες και για να συμπεριληφθεί μία χώρα σε αυτή θα πρέπει τα επιδημιολογικά δεδομένα της να είναι αντίστοιχα ή χαμηλότερα του μέσου όρου της ΕΕ.

Απαγόρευση εισόδου σε τουρίστες από Βρετανία, Σουηδία

 

Στο χθεσινό συμβούλιο που έγινε υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το άνοιγμα του τουρισμού, αποφασίστηκε επίσης να παραταθεί ως τις 15 Ιουλίου η απαγόρευση απευθείας πτήσεων από την Σουηδία και την Βρετανία λόγω του υψηλού επιδημιολογικού επιπέδου των χωρών.

Στο συμβούλιο συζητήθηκαν επίσης, ο τρόπος πραγματοποίησης των στοχευμένων τεστ, τα πρωτόκολλα σε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας (οι σχετικές πληροφορίες έχουν αναρτηθεί στο site του Υπουργείου Εξωτερικών, www.mfa.gr) καθώς και τα πρωτόκολλα μεταφοράς στα νοσοκομεία και τα ξενοδοχεία αναφοράς σε περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων.

Προϋπόθεση για την είσοδο στη χώρα είναι η υποχρεωτική συμπλήρωση, 48 ώρες πριν, ειδικής φόρμας στην πλατφόρμα (https://travel.gov.gr) με τα στοιχεία του εισερχόμενου, τη χώρα προέλευσης και τον τόπο στον οποίο θα διαμείνει στην Ελλάδα.