Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης ναυαγών στη Χάλκη - Οι Τούρκοι προσπαθούν να διώξουν τα ελληνικά πλοία

Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης ναυαγών στη Χάλκη - Οι Τούρκοι προσπαθοιύν να διώξουν τα ελληνικά πλοία
Ενημερώθηκε: 26/08/20 - 00:55

Οι Τούρκοι δεν διαστάζουν να παίξουν με τη ζωή 92 ανθρώπων προκειμένου να θέσουν τις παράνομες διεκδικήσεις τους στο Αγαίο. Την ώρα που ελληνικά πολεμικά και εμπορικά σκάφη προσπαθούν να σώσουν παράνομους μετανάστες -η βάρκα των οποίων ξεκίνησε από την Τουρκία και άρχισε να βυθίζεται πριν από τα μεσάνυχτα, σε απόσταση 25 ναυτικών μιλίων δυτικά της Χάλκης- πλοία της τουρκικής ακτοφυλακής τους προσπαθούν να τα παρεμποδίσουν από την επιχείρηση διάσωσης.

Σύμφωνα με τη ΡΟΔΙΑΚΗ, στο πλοίο (αγνώστων στοιχείων) επέβαιναν πάνω από 90 άτομα. Μέχρι αργά το βράδυ αγνοούνταν δύο μωρά.

Η πυραυλάκατος ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ, πλωτό του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Ρόδου μαζί με δύτες, δύο ελικόπτερα και τα εμπορικά πλοία «Αλεξάνδρα Α», «Φαίδων» και «Sebeco» μετέχουν στην επιχείρηση. Ευτυχώς οι καιρικές συνθήκες είναι καλές.

Περίπου 97 άτομα έχουν διασωθεί.

Την ίδια ώρα η αλητεία των Τούρκων σοκάρει. Έστειλαν μια ακτοφυλακίδα κι ένα ελικόπτερο στην περιοχή του ναυαγίου και καλούν όλα τα πλοία να αποχωρήσουν από την περιοχή, γιατί όπως λέει το ναυάγιο έχει γίνει σε περιοχή έρευνας διάσωσης, που ελέγχει η Τουρκία. Και με λέιζερ παρενοχλούν τς ελικόπτερα και απαίτησαν από τον καπετάνιο του Αλεξάνδρα Α να τους παραδώσει 15 ναυαγους που διέσωσε! Είναι απάνθρωπα όσα κάνουν οι Τούρκοι αυτες τις ωρες στο Αιγαίο.

ΠΗΓΗ: militaire.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ