Σκανδαλώδης παρέμβαση της τουρκικής δικαιοσύνης για καταγγελίες για σκάνδαλο του γαμπρού του Ερντογάν

Σκανδαλώδης παρέμβαση της τουρκικής δικαιοσύνης για καταγγελίες για σκάνδαλο του γαμπρού του Ερντογάν
Ενημερώθηκε: 16/02/20 - 11:23

Με μια σκανδαλώδη παρέμβαση η τουρκική δικαιοσύνη προσπαθεί να σταματήσει τη ροή πληροφοριών και στοιχείων για σκάνδαλο στο οποίο φέρεται αναμεμειγμένος ο γαμπρός του Ερντογάν, υπουργός οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν η τουρκική έκδοση της Deutsche Welle και ο ιστότοπος bianet.org, η τουρκική εφημερίδα "Cumhuriyet" αποκάλυψε ότι ο γαμπρός του Ερντογάν, αγόρασε το 2012 εκτάσεις στην περιοχή όπου στη συνέχεια ανακοίνωσε ο Ερντογάν ότι θα κατασκευαστεί η Διώρυγα της Κωνσταντινούπολης. 

Στο εν λόγω δημοσίευμα υπήρχε ένα σκίτσο στο οποίο ο Αλμπαϊράκ έδειχνε προς την περιοχή της Διώρυγας λέγοντας: "Αυτό φαίνεται πολύ ενδιαφέρον". Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της "Cumhuriyet", το κόστος γης σε αυτήν την περιοχή θα εκτιναχθεί το επόμενο διάστημα.

Ωστόσο, ήταν τέτοια η ενόχληση του γαμπρού του Ερντογάν, ο οποίος προσέφυγε στη δικαιοσύνη ζητώντας την απαγόρευση δημοσίευσης τέτοιων πληροφοριών, αλλά και σκίτσων με σχετικούς υπαινιγμούς. Το δικαστήριο ενέκρινε το αίτημά του με αποτέλεσμα να "μπλοκαριστεί" η πρόσβαση τόσο στο αρχικό άρθρο όσο και σε άλλες ενημερωτικές σελίδες που το αναδημοσίευσαν.

Με απόφαση της τουρκικής δικαιοσύνης απαγορεύτηκε η μετάδοση πληροφοριών που διακίνησαν τουρκικά ΜΜΕ αναφορικά με το σκάνδαλο αυτό.