Στην Τουρκια ο επικεφαλής του Συμβουλίου της Ευρώπης-Δυσαρεστημένος από την απολυταρχική στροφή της χώρας

 
Στην Τουρκια ο επικεφαλής του Συμβουλίου της Ευρώπης-Δυσαρεστημένος από την απολυταρχική στροφή της χώρας

Ενημερώθηκε: 10/11/16 - 17:43

O επικεφαλής του Συμβουλίου της Ευρώπης Θόρμπγιερν Γιάγκλαντ μετέβη σήμερα στην Άγκυρα προκειμένου να διατυπώσει τις ανησυχίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που τέθηκε σε ισχύ στην χώρα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο έναν εκπρόσωπο Τύπου.

Η επίσκεψη στην Άγκυρα του Ευρωπαίου αξιωματούχου πραγματοποιείται μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπου καταγγελλόταν μια «οπισθοδρόμηση» στην Τουρκία, ιδίως σε ό,τι αφορά την ελευθερία της έκφρασης και το Κράτος δικαίου.

Ερντογάν

Ο Γιάνγκλαντ, η επίσκεψη του οποίου ανακοινώθηκε την τελευταία στιγμή, συναντήθηκε σήμερα με τον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και αναμένεται αργότερα να έχει συνομιλίες με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ και με εκπροσώπους της αντιπολίτευσης.

«Θα ήθελε να αναφερθεί στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης όπως επίσης στα διατάγματα και τον αντίκτυπο αυτών των διαταγμάτων (που εκδόθηκαν στο πλαίσιο της κατάσταση έκτακτης ανάγκης), ειδικά σε σχέση με την ελευθερία της έκφρασης» επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος τύπου του, Ντάνιελ Χόλτγκεν.

Η Τουρκία είναι μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης από το 1950 και ο Γιάγκλαντ εκτιμά ότι είναι απαραίτητο οι δύο πλευρές να συνομιλούν «ως εταίροι», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου.

Σχετικά Θέματα:

Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Ερντογάν με τα σύνορα της...καρδιάς