Στο μικροσκόπιο το ερευνητικό Nautical GEO μετά τις τούρκικες απειλές

Στο μικροσκόπιο το ερευνητικό Nautical GEO μετά τις τούρκικες απειλές
Ενημερώθηκε: 03/10/21 - 21:23

Απροκάλυπτες είναι πλέον οι προκλήσεις της Άγκυρας, με το ερευνητικό σκάφος Nautical Geo να είναι στο μικροσκόπιο των επιθέσεων.

Η Τουρκία, όπως φάνηκε σήμερα μέσα από την ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις της. Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας τόνισε πως έχουν δοθεί οδηγίες τόσο στο Πολεμικό Ναυτικό, όσο και στην Αεροπορία και τον Στρατό Ξηράς της χώρας για την αντιμετώπιση της  πολιτικής της Ελλάδος, την οποία μάλιστα χαρακτήρισε ως προβοκατόρικη και επιθετική.

Την ίδια ώρα, ήδη στην Κυπριακή ΑΟΖ συντελούνται κάποιες μικροεμπλοκές  καθώς ήδη έχει εκδοθεί από την τουρκική πλευρά NAVTEX.

Η προκλητική στάση της Τουρκίας, προς ώρας, περιορίζεται στην νέα ναυτική οδηγία αυτή, ωστόσο πρέπει να ληφθεί υπ΄όψιν πως ταυτόχρονα το πλοίο δεν έχει ακόμη ξεκινήσει έρευνες.

Σε κάθε περίπτωση η παρουσία του τουρκικού Ναυτικού, θεωρείται δεδομένη στην περιοχή. Όσον αφορά την Ελληνική ΑΟΖ, οπωσδήποτε το κλίμα δεν θα είναι ίδιο, με αυτό που υφίσταντο το προηγούμενο διάστημα. Η Άγκυρα δεν μπορεί να κρύψει τον εκνευρισμό της για την ελληνογαλλική συμφωνία.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ