Τα ΗΑΕ διατηρούν την πρώτη θέση ως ο κορυφαίος μαγνήτης πλούτου στον κόσμο

 
ααα

Ενημερώθηκε: 20/06/24 - 19:02

Τα ΗΑΕ πρόκειται να προσελκύσουν ένα ρεκόρ 6.700 εκατομμυριούχων μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, εδραιώνοντας τη θέση τους ως ο κορυφαίος «μαγνήτης πλούτου» στον κόσμο για τρίτη συνεχή χρονιά, σύμφωνα με την Έκθεση Μετανάστευσης Ιδιωτικού Πλούτου της Henley & Partners 2024 .

Ο πολυτελής τρόπος ζωής των ΗΑΕ, οι χρυσές βίζες και το περιβάλλον χαμηλής φορολογίας έχουν συμβάλει σημαντικά στην απήχησή του. Το κράτος του Κόλπου αναμένεται να προσελκύσει σχεδόν διπλάσιο αριθμό εκατομμυριούχων σε σύγκριση με τον πλησιέστερο αντίπαλό του, τις ΗΠΑ, οι οποίες προβλέπουν 3.800 νέους κατοίκους εκατομμυριούχων μέχρι το τέλος του έτους. Η Σιγκαπούρη κατατάσσεται τρίτη με αναμενόμενη καθαρή εισροή 3.500 εκατομμυριούχων, ακολουθούμενη από τον Καναδά και την Αυστραλία.

«Αυτή η μεγάλη μετανάστευση εκατομμυριούχων είναι ένας κορυφαίος δείκτης, που σηματοδοτεί μια βαθιά αλλαγή στο παγκόσμιο τοπίο και τις τεκτονικές πλάκες πλούτου και δύναμης», δήλωσε ο Dominic Volek, επικεφαλής του ομίλου ιδιωτών πελατών της Henley & Partners.

Η Rosy Khalastchy από το Beauchamp Estates σημείωσε τη σημαντική μετακίνηση πλούσιων αφρικανικών οικογενειών από χώρες όπως η Νιγηρία και η Νότια Αφρική στο Ντουμπάι και το Λονδίνο. Τόνισε την ταχεία ανάπτυξη του Ντουμπάι, συγκρίσιμη με πόλεις όπως το Λονδίνο και το Μανχάταν, αλλά επιτεύχθηκε σε μόλις 20 χρόνια.

Ο Peter Wetherell, ιδρυτής των κτηματομεσιτών Wetherell, παρατήρησε μια αλλαγή στις προτιμήσεις των πολυτελών κατοικιών μεταξύ των πλουσίων, με το Ντουμπάι να κατατάσσεται πλέον μαζί με το Λονδίνο, τη Βομβάη και το Λος Άντζελες ως κορυφαία τοποθεσία. «Ενώ ένας πελάτης μπορεί να κοιτούσε ιστορικά ένα pied-à-terre στο Παρίσι, αυτό έχει πλέον αντικατασταθεί από την ιδιοκτησία μιας εξοχικής κατοικίας στο Ντουμπάι», είπε στο The National .

Η παγκόσμια μετανάστευση πλούτου βρίσκεται σε υψηλό όλων των εποχών, με 128.000 εκατομμυριούχους να αναμένεται να μετεγκατασταθούν σε όλο τον κόσμο το 2024, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 120.000 που είχε σημειωθεί το 2023. Η Κίνα προβλέπεται να δει τη μεγαλύτερη έξοδο, με 15.200 εκατομμυριούχους να αναμένεται να φύγουν μέχρι το τέλος του έτους .

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ