Την κατασκευή αεροπλανοφόρων ανακοίνωσε ο Ερντογάν «για την επίλυση των κινδύνων που αναπτύσσονται στην περιοχή»!!!

Την κατασκευή αεροπλανοφόρων ανακοίνωσε ο Ερντογάν «για την επίλυση των κινδύνων που αναπτύσσονται στην περιοχή»!!!
Ενημερώθηκε: 04/07/17 - 12:35

Ενώ στο ελβετικό θέρετρο Κρανς Μοντάνα της Ελβετίας οι αντιπροσωπείες της Κυπριακής Δημοκρατίας, του ψευδοκράτους, των εγγυητριών δυνάμεων Ελλάδας - Τουρκίας - Βρετανίας αλλά και της ΕΕ ως «παρατηρητής», καθώς η νέα φάση της Διάσκεψης για το Κυπριακό, μπαίνει στην έβδομη ημέρα της, ο Ερντογάν προχωρά σε επίδειξη ισχύος ανακοινώνοντας την κατασκευή αεροπλανοφόρων και την ενίσχυση του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

Ενέργειες που δείχνουν ότι ο Ερντογάν εκτός από κυριαρχία στο Αιγαίο, διεκδικεί και ενεργό ρόλο και στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο όπου υπάρχει έντονη δραστηριότητα και ανταγωνισμοί που σχετίζονται με το φυσικό αέριο και τους δρόμους μεταφοράς ενέργειας.

Και πρώτα και κύρια αντιδρά στην εκμετάλλευση από την Κύπρο των ενεργειακών πηγών της. Ήδη έχει χαρακτηρρίσει Casus belli (αιτία πολέμου) η Τουρκία, με έγγραφο που κατέθεσε στον ΟΗΕ, στις 12 Απριλίου, τις έρευνες και την εκμετάλλευση του οικοπέδου "6 "της κυπριακής ΑΟΖ το οποίο εκμεταλλεύεται η ιταλογαλλική κοινοπραξία ΕΝΙ/Total)!

Το στόχο της Τουρκίας για «αμυντική αυτάρκεια» επανέλαβε τη Δευτέρα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την καθέλκυση νέου πολεμικού πλοίου.

«Θα κατασκευάσουμε δικά μας αεροπλανοφόρα», ανέφερε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, μιλώντας στην τελετή καθέλκυσης της κορβέτας Kinaliada στο ναυπηγείο της Κωνσταντινούπολης. Ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε μάλιστα ότι «η κυβέρνηση αποδίδει σημασία στο (πολεμικό) ναυτικό για την επίλυση των κινδύνων που αναπτύσσονται στην περιοχή».

Το πολεμικό πλοίο κατασκευάστηκε αποκλειστικά στη γείτονα στο πλαίσιο του σχεδίου MILGEM του τουρκικού στρατού.

Ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι η Τουρκία «δεν θα ανεχτεί προσπάθειες ορισμένων να μπλοκάρουν τις στρατιωτικές της πρωτοβουλίες».

«Ως χώρα που στοχεύει να γίνει ανεξάρτητη στον τομέα της άμυνας έως το 2023, πρέπει να προχωρήσουμε ακόμη πιο γρήγορα» δήλωσε δε.

«Είμαστε υπερήφανοι για την ικανότητά μας να κατασκευάζουμε στρατιωτικά πλοία, και ιδιαίτερα υπερήφανοι για την κατασκευή υποβρυχίων», σχολίασε, προσθέτοντας ότι η Τουρκία είναι μια από τις δέκα χώρες παγκοσμίως που είναι ικανές να σχεδιάζουν και να κατασκευάζουν στρατιωτικά πλοία.

Ο Ερντογάν σημείωσε ότι 14 συμβόλαια για την κατασκευή πολεμικών πλοίων βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ 10 νέα συμβόλαια θα υπογραφούν τα επόμενα χρόνια.

Ο Ταγίπ Ερντογάν μίλησε επίσης για τους στόχους της Τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας. «Το 2016, η Τουρκία είχε έσοδα 5 δισεκ. δολαρίων στην παραγωγή και 1,6 δισεκ. δολαρίων στις εξαγωγές, κάτι που είναι σημαντικό, αλλά πολύ χαμηλότερο από τους στόχους μας» ανέφερε.
Και η ανακοίνωση αυτή έγινε χτες ημέρα κατά την οποία οι Τουρκία προσπάθησε για μια ακόμη φορά να δημιουργήσει ένταση στο Αιγαίο, εκμεταλλευόμενη ένα συνηθισμένο γεγονός ελέγχου ύποπτου καραβιού, τουρκικής σημαίας, για μεταφορά ναρκωτικών.