Βρετανία: Μόλις ενεργοποιηθεί το Άρθρο 50, το διαζύγιο της χώρας από την ΕΕ δεν θα μπορεί να ανακληθεί

Βρετανία: Μόλις ενεργοποιηθεί το Άρθρο 50, το διαζύγιο της χώρας από την ΕΕ δεν θα μπορεί να ανακληθεί
Ενημερώθηκε: 24/01/17 - 14:07

Μόλις ενεργοποιηθεί το Άρθρο 50 της ευρωπαϊκής Συνθήκης της Λισαβόνας για να ξεκινήσει η επίσημη διαδικασία για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, δεν μπορεί να ανακληθεί, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

«Προφανώς δεν θα συμφωνούμε πάντοτε με τις αποφάσεις των δικαστηρίων, όμως η ανεξάρτητη δικαστική εξουσία είναι απολύτως θεμελιώδες κομμάτι μιας επιτυχημένης δημοκρατίας», σχολίασε ο εκπρόσωπος μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βρετανίας.

Όταν ρωτήθηκε αν η άποψη της κυβέρνησης εξακολουθεί να είναι πως το Άρθρο 50 είναι αμετάκλητο, απάντησε: «Ναι», σε μια προσπάθεια να βάλει τέλος στις συζητήσεις που έχουν γίνει σχετικά με το αν η Βρετανία μπορεί να αλλάξει γνώμη για την αποχώρησή από την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την ενεργοποίηση του άρθρου 50.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις θα παρουσιάσει τις λεπτομέρειες της απάντησης της κυβέρνησης στην απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου στο κοινοβούλιο στις 12:30 (τοπική ώρα, 14:30 ώρα Ελλάδας).