Αντιδρούν στα κέντρα υποδοχής οι μητροπολίτες Θράκης

 
Αντιδρούν στα κέντρα υποδοχής οι μητροπολίτες Θράκης

Ενημερώθηκε: 22/01/22 - 21:44

Για μια ακόμη φορά οι τέσσερις μητροπολίτες Θράκης ( Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ο Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, ο Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, ο Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων) με κοινή ανακοινωσή τους εκφράζουν την αντίθεσή τους στην επέκταση και ενίσχυση των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης Μεταναστών σε οποιαδήποτε περιοχή της Θράκης.

Επικαλούμενοι “ευνόητους εθνικούς λόγους” υπενθυμίζουν δε ότι κατά το 2021 σε τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη εξέφρασαν πάλι και οι τέσσερις αντίθεσή τους στην πρόθεση της Κυβέρνησης για επέκταση. Σημειώνοντας ότι την ίδια άποψη εκφράζουν και σήμερα.

Οι Μητροπολίτες των Ιερών Μητροπόλεων της Θράκης, έχοντας την συναίσθηση των ποιμαντικών θεμάτων των Εκκλησιαστικών Επαρχιών μας, τα οποία συμπλέκονται άρρηκτα με την εθνικώς ευαίσθητη περιοχή της πατρίδας μας, εκφράζουμε σταθερή από ετών άποψη για την θέση της Θράκης σε ζητήματα μεταναστευτικής πολιτικής.

Κατά το παρελθόν έτος, σε τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη, εκφράσαμε την ξεκάθαρη αντίθεσή μας στην πρόθεση της Κυβερνήσεως για επέκταση και ενίσχυση των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Υ.Π.Υ.Τ.) στο Δ.Δ. Φυλακίου Ν. Έβρου, αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Θράκης, για ευνόητους εθνικούς λόγους.

Την ίδια άποψη εκφράζουμε αμετακίνητα και σήμερα, εφιστώντας την προσοχή όλων των κρατικών φορέων και του λαού στην ανάγκη διατήρησης του διαλόγου και στην οικοδόμηση κλίματος ομονοίας και ομοφροσύνης. Ας μην ξεχνούμε ότι η σύμπραξη του λαού, του Κλήρου και του επισήμου κράτους απέτρεψε την αθρόα εισβολή και ανέδειξε διεθνώς την μεθόδευση της γείτονος για τη χρησιμοποίηση των δυστυχών αυτών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ