Καλαμάτα: Ιερέας έδιωξε πιστούς που δεν φορούσαν μάσκα (ΒΙΝΤΕΟ)

Καλαμάτα: Ιερέας έδιωξε πιστούς που δεν φορούσαν μάσκα (ΒΙΝΤΕΟ)
Ενημερώθηκε: 28/12/20 - 14:27

Ιερέας στην Καλαμάτα διέκοψε τη λειτουργία και έβγαλε έξω πιστούς που δεν φορούσαν μάσκα  στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Φλαρίου Καλαμάτας, όταν πιστοί που βρίσκονταν εντός της εκκλησίας αρνήθηκαν να φορέσουν μάσκες, οι οποίες είναι υποχρεωτικές λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Δεν θα ανοίξουμε διάλογο. Όσοι δεν φοράτε μάσκα θα βγείτε έξω. Σεβόμενοι και τους συνανθρώπους σας και τη νομοθεσία. «Αντιρρησίες θα γίνετε στα σπίτια σας, όχι εδώ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς.

Δείτε το βίντεο με το περιστατικό:

 
Λίγο πριν ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.Χρυσόστομος   με δηλωσή του καλούσε τους πιστούς να κάνουν το εμβόλιο: “Θα το κάνω το εμβόλιο για τον κορονοϊό. Εχω ήδη γραφτεί στην πλατφόρμα της άυλης συνταγογράφησης και ως εκ τούτου θεωρείται δεδομένο. Θεωρώ ότι τον πρώτο λόγο για το θέμα του εμβολίου τον έχουν οι γιατροί", τόνισε.

Ο κ.Χρυσόστομος επιτέθηκε και κατά εκείνων που εμφανίζονται ως αρνητές του εμβολίου:"Ολοι οι άλλοι μπορούμε να λέμε ό,τι θέλουμε, αλλά οι γιατροί είναι αυτοί οι οποίοι θα μας πουν τελικά αν ο καθένας από μας μέσα στα πλαίσια της εξατομικευμένης ιατρικής δεοντολογίας, επιτρέπεται ή δεν επιτρέπεται να εμβολιαστούμε. Αυτό όμως δεν μπορεί να αποτελέσει αφορμή αρνητικών ή συνωμοσιολογικών ερμηνειών, ώστε ο εμβολιασμός ως κίνηση να θεωρείται απορριπτέα. Ο άνθρωπος ο οποίος εμβολιάζεται, θωρακίζει τον εαυτό του, προκαλώντας στον ίδιο ανοσία, αλλά συγχρόνως προστατεύει τον συνάνθρωπό του, διότι δεν του δίνει τη δυνατότητα να μεταδώσει τον ιό, αλλά δίνει επιπλέον τη δυνατότητα στον άλλον άνθρωπο να ζήσει στα πλαίσια μιας φυσιολογικής ζωής”.